29 / 03 / 2024

İslam Memiş altın için tarih verdi! Her şey 1 Eylül'de olacak!

İslam Memiş altın için tarih verdi! Her şey 1 Eylül'de olacak!

Altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceği merakla takip edilirken Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Eylül başını işaret etti.



Ekonomi piyasasında yoğun bir haftaya yaşanırken gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanmış durumda. Genel beklentinin politika faizinde bir değişikliğe gidilmeyeceği görüşünün yaygın olduğu belirten Finans Analisti İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarına oldukça önemli uyarılarda bulundu. Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda doların yükselişe geçeceğini öne süren ünlü ekonomist, altının 1.012 ile 1.040 lira aralığında dalgalanmaya devam edeceğini ifade etti. Altın ve gümüşte yükselişler yaşanmasını da beklediğini söyleyen İslam Memiş, "1 Eylül itibari ile asıl yükselişi altın ve gümüş tarafında bekliyorum" dedi.

Merkez Bankası, perşembe günü açıklayacağı faiz kararından önce yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki son durumu değerlendiren Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu.

İslam Memiş altın için tarih verdi! Her şey 1 Eylül de olacak!

TCMB'Nin faiz kararında genel beklentinin bir değişikliğe gidilmeyeceği yönünde olduğunu belirten İslam Memiş, "Kişisel kanaatim de bu yönde. Bu beklentinin yanı sıra Çarşamba günü Amerikan Merkez Bankası (Fed) tutanaklarını takip edeceğiz. Fed’in tutanaklarında Eylül ayında nasıl bir faiz kararı vereceğinin işaretlerini göreceğiz. Muhtemelen Fed, tutanaklarda 75 baz puanlık faiz artırımının işaretlerini verecek. Ancak kişisel kanaatim Fed’in Eylül ayında 50 baz puanlık bir faiz kararı vereceği yönünde. ABD enflasyon rakamlarının güvercin bir Fed’i karşımıza çıkarabilir" diye konuştu.

Dolarda yükselişler kalıcı olmayacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön