27 / 04 / 2024

İslam Memiş altın için tarih verdi! Her şey 1 Eylül'de olacak!

İslam Memiş altın için tarih verdi! Her şey 1 Eylül'de olacak!

Altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceği merakla takip edilirken Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Eylül başını işaret etti.



Ünlü ekonomist, yurt dışı piyasalarında doların değer kazanacağını, yurt içi piyasalarda ise dolar/TL'nin dalgalanmalar yaşanacağını belirtti. Dolardaki yükselişlerin kalıcı olmayacağının altını çizen Memiş, yatırımcılara şu tavsiyede bulundu:

"Paritelerden ve altın ve gümüş gibi ons bazındaki değerlerdeki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilirler. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları nedeniyle dolar/TL kuru 17.65 seviyesine kadar düşmesine neden olabilir. Bu yüzden 18 TL üzerine tutunamayan bir kur var, bu haftaki yükselişler kalıcı olmayacak."

İslam Memiş altın için tarih verdi! Her şey 1 Eylül de olacak!

Altın için tarih verdi

Altın için ağustos ayında yaşanacak geri çekilmelerin son bir şans olabeceğini ifade eden İslam Memiş, "Bundan sonraki süreçlerde altın, gümüş ve kripto paralarda yukarı yönlü yükselişler göreceğiz. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları uzun süredir baskılanan altın ve gümüşü pozitif yönde etkileyebilir. 1.786 dolar seviyesindeki ons altın fiyatı ve 20,53 seviyesinde olan gümüş ons fiyatı bence kademeli alım fırsatı sunmaktadır. Dolar kuru yüksek olduğundan gram altın 1.030-1.040 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Ağustos ayının sonuna kadar gram altını 1.012 lira ile 1.050 lira aralığında takip etmeye devam edeceğim. Altında ve gümüşte hem gram hem de ons bazında hızlı yükselişler bekliyorum. 1 Eylül itibari ile yükseliş altın ve gümüş tarafında bekliyorum" diye konuştu.

Editörün Notu: Bu haber 17 Ağustos 2022, saat 23.46'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 96 kuruş, euro 18 lira 27 kuruş, altının gramı ise bin 22 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön