23 / 04 / 2024

İslam Memiş altın için tarih verdi! Kritik '2 hafta' uyarısı

İslam Memiş altın için tarih verdi! Kritik '2 hafta' uyarısı

Para ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, altın hakkındaki tahminlerini paylaştı!



Para ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, döviz, altın, emtia gibi yatırım araçlarına yönelik yeni bir değerlendirme yaptı. Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını özenle çizdi.

"Bu hafta neye dikkat etmeliyim?" adını veridği videosunda İslam Memiş, şu açıklamalarda bulundu:

Emtialardaki düşüş sürer mi, dolar/TL yükselişe devam eder mi, piyasaları nasıl gelişmeler etkileyebilir, bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. İçeride Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı ile Fed'in tutanağını açıklamasını bekliyoruz. Bu gelişmeler dolar için oldukça önemli.

DOLAR İÇİN ÇARPICI EYLÜL TAHMİNİ

Borsa İstanbul yatay ancak işlem yapan arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor. Kar satışları an meselesi, geri çekilmeler teknik olarak bir düzeltme hareketi olacaktır, dikkat edilmesi gerekiyor. 2650 puan destek seviyesi öngörüm devam ediyor. Dolar 17.95-17.97 aralığında bekliyor. Dolar endeksi 106'dan başladı. Uluslararası piyasalardaki değer artışı bizde de hissediliyor. Görünümün pozitif olduğunu düşünmüyorum. Yükselişler satış fırsatı sunabilir. Elinde dolar bulunana bir fırsat sunuyor. Elinde dolar bulunan parite üzerinden euro, sterlin, altın ve gümüş alabilir. Dolar/TL kurundaki öngörüm 17.65 ve aşağı yönlü kırılırsa 17.30 bile eylülde görülebilir. Bu seviyelerden dolara girişi sağlıklı bulan birisi değilim. Euro/TL'nin de 18.30 altına sarkma ihtimali kuvvetli. Yılın son çeyreğinde euro ve sterlinin gerçek değerine ulaşma ihtimalini kuvvetli görüyorum. Dolara kıyasla euro ve sterlinin daha şanslı olduğunun bilinmesi gerekiyor.

ELİNDE DOLAR OLANLAR DİKKAT!

İslam Memiş altın için tarih verdi! Kritik 2 hafta uyarısı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön