19 / 04 / 2024

İslam Memiş altın için tarih verdi! Kritik '2 hafta' uyarısı

İslam Memiş altın için tarih verdi! Kritik '2 hafta' uyarısı

Para ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, altın hakkındaki tahminlerini paylaştı!



Altının ons fiyatı satıcılı başladı. Dolar endeksi yükseldi, 106'ya atak gerçekleştirdiği için emtia baskılanmaya devam ediyor. 1781 dolar seviyesindeyiz, aşağıda 1770 destek seviyesi. Orta ve uzun vadede pozitif görünüm bana göre devam ediyor. 1770 dolar seviyesi güçlü destek seviyesi. Buradan hız alıp bir sonraki atakla 1807 ve sonra 1815 dolara kadar devam ettirebilir. Elinde dolar olan bunu fırsat olarak görebilir ancak parite üzerinden. Parite işlemi bankacılık uygulamalarında var.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN İÇİN 'SON ŞANS' UYARISI

İslam Memiş altın için tarih verdi! Kritik 2 hafta uyarısı

1030-1035 aralığında gram altın. 1020 ve 1012'yi destek seviyesi olarak takip edeceğim. Ağustos son bir şans ayı, eylülden itibaren agresif yükselişini devam ettiren bir gram altın olacak. 1450 lirayı beklemeye devam ediyoruz. Son bir geri çekilme ve orada iş bitecek. Gram altında agresif yükselişleri beklemeye devam edeceğim.

GÜMÜŞ İÇİN AĞUSTOS SON ŞANS

Gümüşün ons fiyatında pozitif görünüm devam ediyor. Yine yukarı yönlü hareketlerde 21.50 yukarı yönlü kırılınca 22.70'i beklemeye devam edeceğim. Gümüşün gramı 12.26 lira seviyesinde. Gram fiyatı da tekrar alınabilir, orta ve uzun vade için çok uygun. Her düşüş bir alım fırsatı. Gümüş almamış arkadaşların gümüş tarafıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bankacılık uygulamasından veya Kapalı Çarşı piyasasından fiziki olarak gümüş temin edebilirsiniz ancak gümüş için de ağustos ayı son şans. Bu yıl için alım işini bitirmiş olacağız.

FED'İN FAİZ KARARI NASIL ETKİLEYECEK?

Merkez Bankası'nın faizlere dokunmasını beklemiyorum. Dalgalı seyir olabilir bu hafta. Çarşamba Fed tutanakları var. Eylül toplantısında 75 mi 50 mi artışa gidilecek. Bu tarafı takip etmeye devam edeceğiz. Benim kanaatim 50 baz puan. Güvercin tonda açıklama yapması ihtimalini yüksek görüyorum. Ben Fed'in piyasaları bozacak hamle yapmasını beklemiyorum. Altın, gümüş, kripto paraların pozitif ayrışma ihtimalini kritik görüyorum. Bu hafta bir şey alacaksanız ya da satacaksanız bu gelişmeleri göze alın. Gram bazında iki haftalık süreci çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Makas aralığına odaklanmak gerekiyor.

Editörün Notu: Bu haber 15 Ağustos 2022, saat 20.17'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise bin 38 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön