20 / 04 / 2024

İslam Memiş: Dolar yatırımı ağrıma gidiyor

İslam Memiş: Dolar yatırımı ağrıma gidiyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “dolar yatırımı konusunda dolar yatırımı ağrıma gidiyor” dedi. İşte haberin detayları!



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hem genç kuşağa öğüt verdi hem de dolar hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "İki tür insan vardır, gerçeklerle yaşayan ve hayalleriyle yaşayan. Ayakları yere basanlarla hayalciler arasında yeni dünya sisteminde büyük fark olacak. Yeni dünya düzeni harcamaya, tüketime yöneliktir. Genç arkadaşlarımız, aklına yatırım yaparsa iyi bir yatırım yapmış olur. Kısa vadeli al sat,  kumar bağımlılığı, kripto piyasasına sadece haz ortaya çıktı ve haz duyuldu. 10 bin lira koydu, 2 bin lira kazandı, sanki 20 bin kazanmış gibi çevresine anlattı. Fiyatlara değil, miktarlara bakın, gelenekselci olun. Şimdilerde genç arkadaşlarımızı yakaladığımızda, alım satım bağımlılığını bırakın diyorum" dedi.

Dolar yatırımına dair sözleri dikkat çeken İslam Memiş, "İnsanlar dolar satın alıyorlar, bu ağrıma gidiyor. Son 20 yılda dolar dünyada en fazla konuşulan, Türkiye'de de en fazla konuşulan para birimi haline geldi, ama getirisine bakınca dolar yatırım aracı değil bir ödeme aracıdır. Türkiye son 5 yıldır ciddi sıkıntılı zamanlar geçiriyor. Bu durumu küresel ekonomik krize bağlayanlar da bulunmaktadır ancak bizim durumlarımız aynı değil. Bu yeni kurulan sistem insanlar fakirleşsin diye ortaya çıktı. Bu ayrımı yapmak gerekiyor. Enflasyonun patlaması sürpriz değildi. Hiperenflasyon süreci başlıyor, resesyon. Bundan sonra nakit değerli olacak, mal değersiz olacak. Bizim içeride kriz fırsatçılığını toplum olarak kendimiz yaygınlaştırdık. 500 bin liralık aracı 1 milyona çıkardık. Ne kadar kazandın, 300-400 bin. Şu sıralarda ana sermayeye ulaşabiliyor musun, alamıyorsun, balonu sen patlattın. Bu balonu sen patlattın. Kur atakları ile ilgili yaşanan fiyat artışları da kriz fırsatçılığı ayrı şeylerdir. Kriz fırsatçılığı toplumun kendi yarattığı şeylerdir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kesin talimat: Fiyatları indirin!

Altını olanlar temkinli davransın! İşte o kritik tarihte olacaklar!

12 kilo tüp ne kadar oldu? İpragaz tüp fiyatları ne kadar? İşte 9 Ağustos 2022 tüp fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön