26 / 04 / 2024

İslam Memiş gram altın için Cuma'yı işaret etti: Canınız yanmasın!

İslam Memiş gram altın için Cuma'yı işaret etti: Canınız yanmasın!

Ons altın fiyatları 6 gündür Aralıksız düşünü sürdürürken; İslam Memiş'ten altın için son dakika uyarısı geldi...



Altın ve para piyasalarının uzman isimi İslam Memiş, kendi kanalından paylaştığı son videosunda gram altın için çarpıcı uyarılar yapıp 'canınız yanmasın' ifadesini kullandı. Memiş, euro'nun doların da altına gerilemesinin nedenlerini açıklarken, cuma günü için de bir 'dalgalanma' uyarısında da bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara altın gibi tavsiye geldi. Cuma günü FED Başkanı Powel'in açıklama yapacağını hatırlatan Memiş, o gün bir dalgalanma yaşanacağının altını çizdi. Dolar ve altın fiyatlarının televizyon ekranlarında göründüğünden çok daha yüksek olduğunu belirten İslam Memiş, "Sadece satın alma için değil, bozdurma için dahi ekranlardaki fiyatlar geçerli değil. Elinizdeki malı ucuza kaptırmayın. Gram altın TL 1023-1028 aralığında, elinizdekini tutup da 1007'den bozdurup canınızı yakmayın" uyarısı yaptı. İşte İslam Memiş'in açıklamalarından satır başları...

İslam Memiş son dakika dolar yorumu

"Gördüğünüz gibi değil!" başlıklı videosunda İslam Memiş, değerlendirmelerinin bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, dolar ve altın yatırımcısını uyardı ve şunları söyledi:

Dolar ekranda 18.12 TL ama...

İslam Memiş gram altın için Cuma yı işaret etti: Canınız yanmasın!

- Dolar TL kuru ekranlarda 18.12 lira ancak serbest piyasalarda 18.22-18.25 aralığında. Dolar tarafındaki pozitif görünümün devam etme nedeni dolar endeksinin 109'a kadar yükselmesi. Uluslararası piyasalarda dolar değer kazandı. 18 üzeri ataklar doların tekrar yukarı yönlü hamleyi kırmasına neden oldu. 18.20 güçlü destek seviyesi. Altında 18.10 var ama siz ekranlarda 18.12 olarak görüyorsunuz ama serbest piyasalarda bu rakamlar yok.

Euro neden düşüyor?

- Euro/TL'nin gerçek kuru 18.11-18.17 aralığında. Euro, doların yine altına sarktı. Muhtemelen bu baskılanma devam ederse, 0.80'lere kadar inme ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Avrupa'daki enerji krizleri, Fed'in politikaları, dolar endeksinin yükselmesi euro'nun değer kaybına neden oldu.
- Euro'nun gereğinden fazla değer kaybetmesi, elinde dolar olan arkadaşlarımıza orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurabilirlerse avantaj sunuyor. İnsanlara bir şeyleri kabullendirmek için uğraşıyorlar. Dolar en güçlü para birimi, ABD en güçlü ekonomi diye insanlara kabullendirmeye çalışıyorlar. İnsanlar bıkana kadar da bu süreci böyle devam ettirecekler.

Dolar-Euro paritesini değerlendirin

- Piyasaları manipüle eden kişiler dolar karşısındaki bütün yatırım araçları ve para birimlerini baskılamaya devam ediyor. O yüzden dolarım var, değerlendirmek istiyorum diye soranlar, 1 seviyenin altında olan paritenin orta ve uzun vadede kaçırılmayacak fırsat olduğunu unutmaması gerekiyor.

İslam Memiş'ten altın yorumları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön