26 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten bayram sonrası dolar uyarısı: Alacaksanız aklınızda olsun şimdi sırası değil

İslam Memiş'ten bayram sonrası dolar uyarısı: Alacaksanız aklınızda olsun şimdi sırası değil

Dolar FED'in faiz kararları nedeniyle küresel çapta güçlenmeye devam ederken piyasa uzmanı İslam Memiş, bugünkü seviyeden dolar mı almalı yoksa satmalı mı sorusuna cevap verdi. İslam Memiş'in açıklamaları dolardan para kazanmayı bekleyenleri hüsrana uğratabilir.



Dünyada tahvil piyasalarındaki satış eğilimi karşısında artan yüksek enflasyon endişesi ve güvenli liman olarak artan dolar talebi sonrası dolar endeksi 107,7 ile son 20 yılın zirvesine gelip oturdu.

FED yetkilileri yaptıkları değerlendirmede ülkedeki resesyon riskinin devam ettiğini dile getirirken, önceliklerinin enflasyonu kontrol altına almak olduğunu aktardı.

Doların Türkiye'deki yönü Kur Korumalı Mevduat ve diğer önleyci tedbirlerin geçtiğimiz Aralık ayından bu yana peş peşe açıklanmasına rağmen aşağı değil hep yukarıya doğru gidiyor. 

Dolar bayram haftasına 16,74 TL seviyesinden başlarken, 5 gün boyunca ibresini yukarıya çevirdi. Haftanın son işlem gününde de 17,32 TL’ye kadar çıktı. Euro da 17,46 TL’den başlayan haftalık seyrini 17,60 TL’den tamamladı. Arife günü olmasıyla yarım gün işlem yapılan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,35 yükselişle 2.434 puandan tamamlamıştı.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise Eylül ayında dolarda yeni atakların olacağını ifade ederken doların çıkacağı son seviyeyi açıkladı.

"YÜKSEK ENFLASYONA KARŞI DOLAR PARANIZI KORUMAZ"

Doların diğer para birimleri karşısındaki değer artışında ilişkin değerlendirme yapan İslam Memiş, Türkiye'de yaşanan enflasyon karşısında korumasız olduğunu ifade etti. Dolar almak isteyenler için 17 seviyelerin alım için doğru olmadığını belirten Memiş, 20 liranın üstünde bir dolarla karşılaşılacağının da altını çizdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön