23 / 04 / 2024

İslam Memiş’ten çiftçilere kritik uyarı: Bu belgeyi mutlaka alın!

İslam Memiş’ten çiftçilere kritik uyarı: Bu belgeyi mutlaka alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez çiftçilere uyarılarda bulundu ve “Fazla zaman kalmadı, bu belgeyi mutlaka alın” dedi.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok kritik uyarı geldi. 2023’ün en önemli konusunun enerji ve gıda krizi olacağını ifade eden Memiş, enerji maliyetlerinin yükselmesi, kuraklık ve tedarik sorununun, gıda enflasyonunda daha fazla hissedileceği bir döneme girileceğini söyledi.

Daha önceki yorumlarında “2023 toprak yılı” ifadelerini kullandığını hatırlatan Memiş, aynı öngörüsünün devam ettiğini hatta nüfus artışı, doğal kaynakların azalması ve dışa bağımlılığın artmasının da bu öngörüyü desteklediğini söyledi ve konuyu çiftçilere getirdi.

Türkiye’de milyonlarca toprak sahibi ve çiftçi olduğunu ancak çok az kişinin ÇİFTÇİLİK BELGESİ’ne sahip olduğunu söyleyen Memiş, “Türkiye’de 65 farklı kalemde 130 farklı başlık altında üreticiler destekleniyor” dedi.

Türkiye’de 2 milyon 171 bin 646 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı olduğunu söyleyen İslam Memiş, çiftçilik belgesinin önemine değindi.

Peki Çiftçilik belgesi ne işe yarar?


Geri Dön