26 / 04 / 2024

Altın ve dolar için yeni tehlike! Her dediği çıkan İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı

Altın ve dolar için yeni tehlike! Her dediği çıkan İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı

Yatırımcılar oldukça hareketlilik gösteren piyasalar karşısında varlıklarını koruma konusunda ya da yeni yatırım yapma konusunda endişe duyarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir uyarı geldi



ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,3 ve yıllık yüzde 9,1 artarak beklentileri oldukça geride bıraktı ve 41 yılın zirvesini gördü. Şimdi ise piyasaların odağında 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası Fed’in faiz toplantısı olacak. Fed yetkililerinin şahin duruşları daha da güçlenirken, bankanın yüzde 80 ihtimalle temmuz toplantısında 100, eylül toplantısında ise 75 baz puan faiz artıracağı tahmin edilmekte.

Dolar, euro, ons altın, gram altın ve petrol fiyatları dünkü enflasyon verisi sonrasında oldukça hareketli bir gün geçiriyor. Dolar, endeksin 20 yılın zirvesine oturmasıyla yükselişe geçerken yurt içinde 9 ve 34 Haziran’da BDDK’nın dövize sınırlama getiren kararı sonrası seviyeye geri geldi. 1 Dolar 20 yıl sonra ilk kez 1 Euro’dan değerli olmakta. Ons altın 11 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 1704 dolara kadar indi. Gram altın fiyatları ise dolardaki yükselişten destek alarak günü yüzde 1,2 artış yaşayarak 972,7 lirada kaldı. Petrol fiyatları ise 100 doların altına düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön