28 / 03 / 2024

İslam Memiş'ten altıncılara uyarı! Bekleyin!

İslam Memiş'ten altıncılara uyarı! Bekleyin!

Finans ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlanmaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaparak şubat ayına işaret edip, uyardı.



Dünya ekonomisinde resesyon endişeleri ve merkez bankalarının baskıcı ve belirsiz para politikaları, yatırımcıları güvenli liman olan metalara rağbet etmeye sevk etti. Bu bağlamda yeni yılın başından itibaren değerine değer katan ve uzun vadede yeni rekorlar kırması öngörülürken altın, gözde yatırım araçlarından biri oldu.

Yeni haftaya değer kaybı ile başlayan altının kısa sürede kayıplarını telafi etmesi bekleniyor. Altın piyasalarının nabzını tutan İslam Memiş TGRT Haber ekranlarında piyasaları değerlendirerek önemli açıklamalar yaparak, altın borçlanan vatandaşlara da uyarıda bulundu.

ALTIN PİYASALARINDA FED ETKİSİ

İslam Memiş ten altıncılara uyarı! Bekleyin!
Ons altın yeni yılın ilk saatlerinden itibaren sert yükselişle yaşayarak yüzde 5 değer kazandı. Arka arkaya beş haftadır yükselişini sürdüren altın fiyatları sağlam ilerleyişini sürdürmeye devam ediyor.

1 Şubat'ta yapılacak Fed toplantısını ardından baz puanlık artışa kesin gözü ile bakılıyor. Fed iyimserliği ise altın fiyatlanmalarını desteklemeye devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası'nın ise para politikasını sıkılaştırması bekleniyor. Bu gelişmelerle beraber altının yanında gümüş de kararlı yükselişlerine devam ediyor.

MEMİŞ:DALGALANMALAR DEVAM EDEBİLİR
İslam Memiş, "Kaygan bir zeminde olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Dalgalanmalar önümüzdeki haftalara devam edebilir. İkinci tur dalgalanmalarda bir düşüş trendine girilebilir. Buna da hazırlıklı olmak gerekiyor" ifadelerini kullanarak "Bu ikinci tur dalgalanmalar ve düşüş trendinin sebebi ise millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ile alakası piyasaların bir fiyatlama yapmaması. Eğer millet ittifakı adayı bir aday açıklarsa o zaman yeni bir fiyatlanma içinde olunacak. Piyasalara hakim olmak ve bu beklentiyi mutlaka göz önünde bulundurmak lazım" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön