25 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın açıklaması: Alanlara geçmiş olsun, bekleyenlere hayırlı olsun!

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın açıklaması: Alanlara geçmiş olsun, bekleyenlere hayırlı olsun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararını, olası sonuçları ve ortaya çıkacak senaryolar karşısında yatırımcıların nasıl davranması gerektiğini anlattı. İslam Memiş açıklamasında gram altına da değindi.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, youtube kanalında Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararının piyasalara olası etkileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uzman İslam Memiş açıklamasında gram altına da değindi.

İSLAM MEMİŞ NE DEDİ?

Uzman İslam Memiş yaptığı açıklamada "Önceki gün sert düşüşler yaşandı. Gram altında 900 liranın üzerinde alım yapılmaması konusunda uyarılarım vardı. Sabredip bekleyenlere ne mutlu, alanlara ise geçmiş olsun. FED'in kararının ardından Merkez Bankası da kendi faiz kararını yarın açıklayacak.

FED toplantısından 25 baz puanlık bir faiz artırımı ve şahin tonda bir açıklama bekliyorum. Sadece söylemlerle piyasayası yönlendirmeye devam edecektir. Yıl içinde 4 kez 25 baz puan faiz artırımıyla bu yılı bu şekilde devam ettirebilir diye tahmin ediyorum. Ancak şunu da ifade etmem gerekiyor ki FED'in faiz kararı zaten piyasalar tarafından fiyatlandı. Herhangi bir sürpriz yok.

İslam Memiş ten dikkat çeken altın açıklaması: Alanlara geçmiş olsun, bekleyenlere hayırlı olsun!

Sürpriz olması için
1. 50 baz puan faiz artırırsa sürpriz olur.

2. Şahin tonda değil de güvercin tonda bir açıklama yaparsa piyasalar açısından sürpriz olur.

Önemli olan ise enflasyonun nereye konulacağı. Enflasyon artmaya devam ediyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl enflasyonun artmaya devam edeceği yönünde bir yol haritası oluşturmuştuk. Bu yüzden ben enflasyonun yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Peki FED'in faiz kararı altını nasıl etkileyecek? Altını olanlar hangi durumda nasıl davranmalı? İşte İslam Memiş'in konuyla ilgili açıklamaları...

İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının olası sonuçlarının yaratacağı senaryoları da anlattı. İşte o açıklamalar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön