28 / 03 / 2024

İslam Memiş’ten gram altın için 5 kademe formülü!

İslam Memiş’ten gram altın için 5 kademe formülü!

Gram altının bileni İslam Memiş, 5 kademeli bir formül ile yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.



İslam Memiş, yeni bir video hazırlayarak gram altının gidişatına ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

5 kademeli formülden bahseden deneyimli ekonomist, borsa için beklediği zirveyi de takipçileriyle paylaştı.

İSLAM MEMİŞ BORSADA ZİRVE BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

"Borsa İstanbul günü 4995 puan, yani yüzde 5.12'lik değer artışı ile tamamladı. Borsa tarafında bu hafta yaşanan sert düşüşlerle birlikte neler olduğunu anlatmıştım. Yaklaşık bir aydır borsa tarafındaki arkadaşlarımızın, 5300'e kadar yükselince, dikkat edin demiştim. Geri çekilme mümkün olabilir uyarılarım vardı. Sosyal medya algısı ile Türk borsasını kötülemek için de çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Ben size bir yatırımcı olun, cebinize odaklanın, piyasaların duygusu yoktur demiştim. Düşüşler de orta ve uzun vade için çok iyi fırsatlar sunuyor. Bundan sonra borsa ne olursa olsun, endeks tarafını değil, yukarıdaki direnç seviyesine göre hedef belirledik. Bu 6 aylık süreçte neler olabilir, sert düşüşler olabilir, sert düşüşler olabilir, bu fiyat değişimlerine kalmayacağız. Borsa tarafında orta ve uzun vadeli öngörülerim pozitif yönde devam ediyor. 6500 puana kadar yıllık bazda yükseliş öngördüğümü de açık yüreklilikle söylüyorum."

İslam Memiş’ten gram altın için 5 kademe formülü!

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ? İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Dolar TL kuru 18.82 seviyesinde ekranlarda. Serbest piyasalarda 19 liraya yerleşen bir dolar kuru var. 19 altında bir rakam olmasını önemsediğimiz de açıklamıştım. Dolar neden yükseldi? Çünkü dolar endeksi 102 seviyesinin üzerine yükseldi. Fed Başkanı Powell'ın açıklamasının ardından geri çekilmişti, hızlı toparlandı. Yükseldiği için dünya genelinde dolar değer arttı. Yurt içi piyasalarda da değer artışı gördük.

Euro TL ekranlarda 20.44, serbest piyasalarda 20.72-84 aralığında. Geniş bant aralığı var. Euro dolar paritesinde de 1.1032'yi gördük. Ancak euro/dolar paritesine dikkat edin, sağlıksız yükseldi uyarılarım vardı. Geri çekilebilir. 1.0857 seviyesine de geriledi. Bu düşüşler devam edebilir diye tahmin ediyorum. Orta ve uzun vadeyi bekleyebilen, 1 puanlık düşüşü umursamayanlar, paritede asıl hedefin 1.12 ve devamında 1.15 seviyesi olabileceğini ifade ettim. 1.15'i bekleyenler için bir fırsat sunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön