10 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten ortalığı karıştıracak altın açıklaması! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten ortalığı karıştıracak altın açıklaması! İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve grama altına dair ortalığı karıştıracak bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek söze başladı. İslam Memiş, ilk olarak döviz rakamları hakkında konuştu. Memiş, “Dolar TL kuru serbest piyasalarda 18.61-63 aralığında. Euro TL serbest piyasalarda 18.02 ile 08 lira aralığında. Daha önceki haftalarda dolar/TL'de makas aralığı bulunuyordu, şimdi ise euro TL'de makas aralığı var. Euro dolar paritesi 0.97 seviyesinde. ABD tarım dışı istihdam verisiyle dolar endeksinde yükseliş vardı. 113 seviyesine kadar yükseldi, buradan tekrar satış dalgası gelmesi olasıdır. Euro dolar paritesi, sterlin dolar paritesi, altının ons fiyatı ve gümüş ons fiyatında satışlar oldu. Bu değer düşüşünün nedeni budur. Brent petrol 96 ile 99 dolar aralığına sıkıştı. OPEC toplantısı vardı, ABD artırım istemişti üretimde, buna sıcak bakılmadı ve dolayısıyla petrollerini ucuz satmak istemiyorlar. Biden çıktı, "petrolde yükselme eğilimleri Suudi Arabistan ve Rusya'dır" dedi. Petrol fiyatlarında yılın son çeyreğinde de 120 ile 130 dolara kadar yükselişler mümkün olabilir. Her yükseliş pompa fiyatlarına da zam olarak yansıyacaktır, bu da kaçınılmaz son olacaktır" şeklinde konuştu.

Altın onsundaki düşüşün sebebini İslam Memiş şöyle açıkladı; “Ekim ayı ilk haftasına hızlı yükselişle başlamıştı. Bundan dolayı 100 dolarlık hızlı bir atak yaşanınca, bugün de 50 dolarlık bir düzeltme hareketi gördük. Bu düşüşün iki ana sebebinden birisi dolar endeksinin yükselmesi ikincisi de teknik olarak satışların gelmesi. Kar satışları geldi. 1677 dolar seviyesinde. 1680 dolara kadar problem görünmüyor. Bizim takip ettiğimiz bant 1680 ile 1780 dolar aralığı. Ne zamanki 1680 altında kapanış gelir, o zaman 1650 dolar seviyesini gösterebiliriz ancak 1680 üzerinde kapanışta problem yok gibi gözüküyor. Hızlı bir şekilde toparlanma buradan olabilir.”

Binlerce işçinin beklediği haber sonunda geldi! Sözleşmeli personele ilaç gibi geldi!

Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisini kim öder?

12 Ekim evde bakım maaşı yattı mı? İşte 12 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön