26 / 04 / 2024

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.



AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesinde 30 yatak kapasiteli bir devlet hastanesinin temel atma törenini yaptıklarını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Güneş, bu konuya ilişkin çıkan haberlerin videosunu izletti.

Haberde, CHP'li yetkililerin bu törene davet edilmediğinin dile getirildiğini belirten Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın davet edilmesi konusunda aksakma meydana geldiğini ve buna neden olan yetkilinin uyarıldığını söyledi.

Hangi bölgeden, partiden seçilirse seçilsin, milletvekilinin davet edilmesi gerektiğine vurgu yapan Güneş, "İl müdürü hata yapmış olabilir ama bir milletvekilinin, bir il müdürüne hakaret etmesini doğru bulmuyorum, kınıyorum" dedi.

İsmail Güneş ten Uşak Sivaslı daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti'li Güneş, "Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak'ın törene davet edilmediği" iddiasının doğruyu yansıtmadığını ifade ederek, tören sırasında çekilen Şafak'ın da bulunduğu fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaştı.

Aynı haberde bulunan "devlet hastanesine ait arsanın Sivaslı Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği" iddiasının da doğru olmadığına dikkat çeken Güneş, "Arsa Tarım ve Orman Bakanlığından Sağlık Bakanlığına geçmiştir. CHP'li belediye ise belediye encümeni kararıyla buranın sağlık amaçlı tesise uygun ilan edilmesini, 6 ay geciktirerek zorla yapmıştır. Aynı şekilde Sivaslı'da hükümet konağı yaparken de zorluk çıkarmıştır, imam hatip lisesi inşaatı sırasında suyu kesmiştir. CHP, devlet hastanesini 6 ay geciktirdiği için Sivaslı halkından özür dilemelidir" diye konuştu.

Uşak Sivaslı'da devlet hastanesinin temeli atıldı!


Geri Dön