20 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Dönüşümde önceli güvenlik ve rıza!

İsmail Hakkı Edebali: Dönüşümde önceli güvenlik ve rıza!

Yavuzselim Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşların dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı.



 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yavuzselim Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre, vatandaşların özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına cevap veren Başkan Edebali, dönüşümün Yıldırım için bir seçenek değil zorunluluk olduğunu belirtti.

 

‘İdeal Şehir Yıldırım’ hedefi doğrultusunda ilçenin yüzde 33’ünün kentsel dönüşüme dâhil edildiğini belirten Başkan Edebali şöyle konuştu, “Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Ulus, Hacivat ve Mevlana mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz imar revizyonu ile yeni yapılaşmayla birlikte; 48 bin 739 metrekare olan eğitim alanı 129 bin 420 metrekareye, bin 399 metrekare olan sağlık alanı 17 bin metrekareye, 89 bin metrekare olan yeşil alan 367 bin metrekareye, 17 bin metrekare olan sosyal tesis alanı 41 bin metrekareye ve 25 bin 200 olan ibadethane alanı ise 39 bin 700 metrekareye çıkacak. Böylece eğitim alanlarımız yüzde 165, sağlık alanlarımız yüzde 1115, yeşil alan miktarımız yüzde 312 artmış olacak. Bu doğrultuda da bölge Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelirken insanlarımızın yaşam kalitesi de aynı oranda artacak” 

DÖNÜŞÜMDE ÖNCELİK GÜVENLİK VE RIZA

 İnsanları mağdur etmeyecek bir dönüşüm yaptıklarını dile getiren Başkan Edebali, “Yıllarca devam eden aşırı göç ve bunun doğurduğu plansız yapılaşma günümüz Yıldırım’ını ortaya çıkardı. Yılların biriktirdiği sorunların bir günde, bir ayda çözülmesi mümkün değil. Bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek, ciddi bir planlama yapmak zorundayız. Projelerimizi meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve şehrimizin dinamiklerinin desteği ile tamamladık. Şimdi teoriyi, pratiğe döküyoruz. Kentsel dönüşümde iki temel önceliğimiz; güvenlik ve vatandaş rızası. Dönüşümü planlarken, ilçemizin marka değerini yükseltecek, hemşerilerimizin mutluluğuna katkı sağlayacağız” diye konuştu.

JET-GROUT SİSTEMİ UYGULANIYOR

Bursa’nın deprem kuşağında olduğunun da altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Maalesef yapı stoğumuzun büyük bir bölümü depreme dayanıksız. Bundan dolayı zaman kaybetme lüksümüz yok. Bir an önce bu sağlıksız yapılaşmanın yerine güvenli ve kaliteli yaşam alanları oluşturmalıyız. İnsanlarımızın en temel hakkı olan ‘yaşam hakkı’nın sağlanması için bunu gerçekleştirmek zorundayız. Dönüşüm gerçekleştirdiğimiz alanlarda da jet-grout sistemi ile depreme dayanıklı binalar oluşturuyoruz. Bursa’nın depremselliği göz önüne alındığında kentsel dönüşüm Yıldırım için olmazsa olmaz. İlçemizde zemin emniyet gerilmeleri var. Aynı zamanda yeraltı su seviyesi de yüzeye yakın. Olası bir deprem anında yeraltı sularının yüzeye doğru hareketleniyor. Bundan dolayı bina inşa etmeden önce zeminin ıslah edilmesi şart. Son 20 yıldır bu çalışmalar jet-grout yöntemiyle yapılıyor. Biz de bu yöntemle 14 metre derine inerek zemine su ve çimento karışımı enjekte ediyoruz” dedi.


Geri Dön