19 / 04 / 2024

İsmail Kimyeci: Hatay'da kentsel dönüşümü önemsiyoruz!

İsmail Kimyeci: Hatay'da kentsel dönüşümü önemsiyoruz!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geleneksel aylık basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kimyeci: "Kentsel dönüşüm de çok önemsediğimiz bir çalışma alanımızdır" dedi.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geleneksel aylık basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 


Toplantıya Başkan Kimyeci'nin yanı sıra Ak Parti Hatay İl Başkan Vekili Tevfik Fazlı Doğan, AGC Başkanvekili Hasan Seid Okay, HGC Başkanvekili Zafer Sarı, RATEF Başkanı Nihat Mazmanoğlu ile bazı Belediye Meclis üyeleri katıldı. 


MAZMANOĞLU: HER TOPLANTIDA DAHA İYİ BİLGİLENİYORUZ 

Basın toplantısında selamlama konuşması yapan Türkiye Radyo TV ve İnternet yayıncıları Federasyonu (RATEF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hatay Radyo ve Televizyoncular Derneği (RATED) Başkanı Nihat Mazmanoğlu aldı. 


Mazmanoğlu yaptığı konuşmada, "Başkan Kimyeci'ye geleneksel hale gelen bu toplantılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür buluşmalar devam ettirilmeli. 

Her toplantıda daha iyi bilgileniyoruz. Birinci ağızdan bilgi edinme imkânı yakalıyoruz. Bu durum biz basın mensupları için memnuniyet vericidir" dedi. 


OKAY: TOPLANTILAR DEVAM ETTİRİLMELİ 

Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Hasan Seid Okay ise, "Başkan İsmail Kimyeci'ye bu toplantıları devam ettirdiği için teşekkür ediyorum. Yapılan ve yapılacak hizmetleri birebir dinleme ve bilgi edinme imkânı elde ediyoruz. Bu toplantıların devam ettirilmesini temenni ediyorum" ifadesinde bulundu. 


SARI: BİR ARAYA GELMEK MUTLULUK VERİCİ 

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Zafer Sarı da," Bu tür toplantılarla bir araya gelmek mutluluk verici. 

Toplantıların devam ettirilmesini temenni ediyorum. Başkan Kimyeci'ye de teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. 


DOĞAN: BAŞKANIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK 


Ak Parti Hatay İl Başkanvekili Tevfik Fazlı Doğan ise konuşmasında şunları ifade etti, "Bu tür toplantılardan bizler de sizin gibi gayet memnunuz. 

Karşılıklı istişare halinde yapılan hizmetleri ilk ağızdan anlatma imkânı elde ettiğimiz bu tür toplantıları düzenlediği için Başkan Kimyeci'ye teşekkür ediyorum. Başkanımıza her alanda olduğu gibi bu konuda da desteğimiz devam edecektir" 


KİMYECİ: BASININ FİKİRLERİNDEN FEYİZ ALIYORUZ 


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yılsonuna kadar hedeflerinin 1 milyon 250 bin metrekare parke yol döşemek olduğunu söyledi. 


Tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Kimyeci, "Sizlerin haberleri bizlere ışık oluyor. Fikirlerinizden, eleştirilerinizden, önerilerinizden feyiz alıyoruz. 

Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yaptığımız hizmetlere gelince de 1 milyon 50 bin metrekare parke döşeme çalışması tamamladık. 

Yılsonuna kadar hedefimiz 1 milyon 250 bin metrekare parke yolunu tamamlamaktır. 80 kilometre yeni imar yolu açtık. 


Mahallelere 70 kilometre yeni yol yaptık. 20 yeni parkı vatandaşımızın hizmetine sunduk. Sivrisinek ve haşere ile mücadele ile ilgili 13 ekiple 95 mahalleyi düzenli olarak ilaçlıyoruz. 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile paralel olarak şehrimize gelen misafirlerimize şehrimizin daha temiz görünmesi açısından her hafta sorumluluk alanımızdaki tüm camilerde temizlik çalışması yürütüyoruz" dedi. 


KÜÇÜKDALYAN BELEDİYE BİNASI BİZE VERİLDİ

Kentsel dönüşüm de çok önemsediğimiz bir çalışma alanımızdır diyen Kimyeci konuşmasının devamında şunları söyledi," Kentsel dönüşümde 2. etap tamamlandı 3. aşamaya geçildi. Mart 2016 itibariyle ilk kazmayı vuracağız. 

Vatandaşımızın daha sağlıklı bir şekilde yaşaması için çalışmalara devam edeceğiz. 

Şimdiye kadar 569 aile bize evlerini temizlememiz hususunda müracaat etti. 511 ailemiz şu ana kadar bu hizmetten faydalandı. Biz de toplamda 1503 kez bu görevi icra ettik. Bir sonraki hedefimiz bu çalışmamızın tüm Antakya'ya yayılmasıdır. 70 aileye boşanma konusunda danışmanlık hizmeti vererek aile toplumun temel taşıdır şiarı ile 70 ailenin dağılmasını engelledik. 

Buda ayrıca bizim için mutluluk verici bir durumdur. 

Birde Küçükdalyan Belediye Hizmet Binası yarından itibaren gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Antakya Belediyesi'ne geçmiştir. 

Bundan sonra mevcut bina Temizlik, Fen İşleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak hizmet vermeye devam edecektir." 


SU FİYATLARI KASIM AYINDA KESİN OLARAK UCUZLAYACAK 


Su fiyatları ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine ise Başkan Kimyeci şunları kaydetti," Biz 2014 yılında yaşanan kuraklıkla ilgili suya belli miktarda zam yapılması hususunda Büyükşehir Belediyesine destek vermiştik. 

Ancak bu dönem yağışların bol olması ve suya olan ulaşımın ucuzlamasıyla beraber su fiyatlarının ucuzlamasını teklif ettik. Önümüzdeki Kasım ayında Hatsu meclisinde su fiyatlarının 1.29 kuruş olarak revize edilmesini teklif edeceğiz. İnşallah önümüzdeki Kasım ayında su fiyatları da ucuzlayacak. Kasım ayında suya yapılan fahiş zamlar bu şekilde son bulacaktır." Basın toplantısı basın mensuplarıyla Başkan Kimyeci arasında karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. 


Hatay Kent


Geri Dön