28 / 03 / 2024

hatay kentsel dönüşüm son durum

hatay kentsel dönüşüm son durum

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

İsmail Kimyeci: Hatay'da kentsel dönüşümü önemsiyoruz!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geleneksel aylık basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kimyeci: "Kentsel dönüşüm de çok önemsediğimiz bir çalışma alanımızdır" dedi.

İsmail Kimyeci, Antakya'da kentsel dönüşümü anlatacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, bu akşam katılacağı bir TV programında Antakya'daki kentsel dönüşümü anlatacak. Başkan İsmail Kimyeci programda, Antakya Belediyesi hizmetlerini de izleyicilerle paylaşacak.

Hatay Kırıkhan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Ayhan Yavuz," Alaybeyli mevkiinde 380 dönümlükyerin Rezerv alanı olarak ilan edilmesiyle ilgili T.C.Çevre ve Şehircilik bakanlığına dosyayı sunarak Kırıkhan'ın daha yaşanılabilir bir şehir olması yolunda ilk adımı atmış olduk."dedi.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında Antakya kent merkezi rezerv alan ilan edilmişti. Peki kentsel dönüşüm nasıl yürüyecek? 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız!

Hatay Valiliği'nde basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız" dedi...

Hatay'da kentsel dönüşüm anlaşması!

Hatay’ın Dörtyol ve Payas ilçe belediyeleri arasında “Kentsel Dönüşüm İşbirliği” sağlandı. Proje kapsamında hazırlanan protokol imzalandı.

İsmail Kimyeci'den kentsel dönüşüm bilgilendirmesi!

Hatay'ın merkez Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Kimyeci, vatandaşların evlerini ziyaret etti.

Hatay Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı!

Hatay'ın Emek ve Aksaray Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi imzalandı.

Hatay Payas'ta kentsel dönüşüm süreci başladı!

Payas'ın kentsel dönüşüm sürecinin başlaması için Başkent Ankara'da temesalarda bulunan Belediye Başkanı Bekir Altan, müjdeyi verdi.

Hatay Reyhanlı'da kentsel dönüşüm planı yapıldı!

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Üyeleri ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. Şanverdi, Küçük Sanayi Sitesi inşaatının son durumu hakkında bilgi verdi.

Hatay kentsel dönüşüm toplantısı tartışmalı geçti!

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Emek ve Aksaray mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısı tartışmalı geçti.

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in ev sahipliğinde Hatay Barosu ve TBB’nin işbirliğinde Antakya Savon Otel’de Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi.

Hatay Antakya'da kentsel dönüşüm son aşamada!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçede kentsel dönüşüm projesinin kapsadığı 1390 yapının bulunduğunu söyleyerek dönüşüm çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti..

hatay kentsel dönüşüm son durum Haberi

hatay kentsel dönüşüm son durum

Arsuz Belediye Başkanı kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. 


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, kentsel dönüşümün önemi, yapılması gerekenler ve Hatay'da yerel yönetimler açısından kentsel dönüşüm sürecinin masaya yatırıldığı "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi"ne yaptığı konuşmada yerel yöneticilerin kentte sadece yapıları dönüştürmediklerini, insanların sosyal yaşamına da müdahale ettiklerini söyledi. 


'Gelecek nesiller için yapacak çok işimiz var' teması ile başlatılan ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) ve Hatay Sanayici İşadamları Derneği(HASİAD)'nin işbirliğiyle HATMEK'te düzenlenen zirvede Başkan Çulha, 26 köyden oluşan Arsuz'daki ruhsatsız ve düzensiz yapılaşmanın yanı sıra arsalardaki mülkiyet sorunlarına dikkat çekti, ilçede halihazırda mevcut bir riskli alan ve...