27 / 04 / 2024

İspanya kan ağlıyor, Real Madrid stat inşaatını durdurmuyor!

İspanya kan ağlıyor, Real Madrid stat inşaatını durdurmuyor!

Corona virüs salgını sebebiyle bilançonun ağırlaştığı İspanya'da, Real Madrid'in stadı Santiago Bernabeu'daki yenileme çalışmaları ise aralıksız olarak devam ediyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü (Covid-19) salgını İspanya’yı alarm konumuna geçirirken Real Madrid’in stadı Santiago Bernabeu’daki inşaat çalışmalarının durmaması görenleri şaşkına çevirdi.

Sözcü Skor'da yer alan habere göre, virüs sebebiyle 4 bin 365 ölümün yaşandığı ve her gün yüzlerce ölüm haberinin alındığı İspanya’da hükümet henüz tam bir karantina kararı allmadı. Geçtiğimiz gün 655 ölüm açıklayan ve virüsün merkezi Çin ile arasındaki farkı açarak en çok ölüme sahip ikinci ülke konumunda olan İspanya’da kısmi karantina var.

Alarm durumundaki ülkede Kraliyat Kararnamesi sonrasında oteller, restoranlar, mağazalar, sanat ve spor aktiviteleri askıya alınırken bu kararlar arasında inşaat çalışmalarının durdurulmasına yönelik bir madde yer almıyor.

Sadece kamu ihalelerine ilişkin kararların bulunduğu Kraliyet Kararnamesi, Bernabeu Stadı’nda olduğu gibi özel şirketlere ait inşaatların durdurulup durdurulmaması kararını yüklenici firmaya verdi.

Stat yenilemesi son sürat devam etse de Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez Almeida, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hükümetten Madrid’deki tüm çalışmaları askıya almasını istiyorum. Kaybedecek zamanımız yok” ifadelerine yer verdi.

İnşaat şirketlerine yapılan uyarılarda, operatörler arasındaki mesafeler ile maske ve elpen kullanımı konusunda aşırı güvenlik önlemi alınması talep ediliyor. Bu kurallara uyulmaması durumunda güvenlik güçlerinin çalışmaları durdurma yetkisi mevcut.

Hükümetin yeni bir karar almaması durumunda stattaki çalışmaların tüm hızıyla devam etmesi bekleniyor.

 

Şantiyelerde 'koronavirüs' riski!


Geri Dön