19 / 04 / 2024

Isparta'da 26 proje için 29 milyon TL'lik destek!

Isparta'da 26 proje için 29 milyon TL'lik destek!

IPARD 1 hibe desteği programı kapsamında Isparta'ya 2013-2016 yılları arasında 143 milyon liralık yatırım kazandırılacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, IPARD 2'nin ilk çağrı döneminde de 26 projeye destek sağlayacak.



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Isparta'nın ekonomisine katkı sağlamak için harekete geçti. IPARD 2'nin birinci çağrı döneminde 95 projeden 26'sı onaylandı. 9 ay içerisinde Isparta'ya 29 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildi.


Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, konu ile ilgili olarak "Isparta ili olarak 26 proje ile inşallah önümüzdeki dönemde proje imzalayacağız proje sahipleriyle bu projelerin tamamlanması 9 ay gibi bir zaman alacak, bu şu anlama geliyor 9 ay içerisinde 26 tane proje 29 milyon liralık bir yatırımı kapsayacak bu çalışma bizde bu projelere 17.1 milyon liralık bir hibe ödemesi yapacağız bu yatırımcılarımıza inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu. 


Gülcü, projelerin dağılımı şu şekilde anlattı: "IPARD 2'nin ilk çağrısında sektör dağılımına baktığımızda 6 tane süt hayvanlığı ile ilgili 6 proje ile sözleşme imzalayacağız, bitkisel ürünün çeşitlendirilmesi dediğimiz bu tip aromatik bitkilerle ilgili 6 projemiz var, meyve ve sebze ürünlerinin ayrıştırılması ve paketlenmesi dediğimiz soğuk hava deposu projemiz var 4 adet, kırsal turizm ve reklarasyon faaliyetleriyle ilgili 3 projemiz var, et besiciliği ile ilgili iki projemiz var, 2 tane de IPARD 2'de yeni bir sektör makine parkı projemiz var bunlardan bir tanesi de kalkınma kooperatifi buda çok önemli ve güzel bir proje olacak inşallah kendi üyeleriyle oluşturacakları makine parkı ile destek vermiş olacaklar tek başına bir üreticinin alması imkansız olduğu yada, yılın belli bir döneminde çok kısa bir süre kendisine lazım olan bir makinayı ciddi bir yatırım yapmak yerine kooperatif kurup bu kooperatife bir makine parkuru oluşturup üreticilerine üyelerine destek vermiş olacak, 1 tanede arıcılık projemiz var, 1 tane yerel ürün projemiz var zanaatkarlıkla ilgili, bir tanede yenilenebilir enerji projemiz var inşallah önümüzdeki 9 ay içerisinde bu projeleri hayata geçirmiş olacağız." 



Oluşum Gazetesi


Geri Dön