28 / 03 / 2024

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

Doğu Kudüs Silvan Mahallesi'nde olan Filistinli Mutesim El-Abbasi'ye ait ev, İsrail'e bağlı belediye ekiplerince yıkıldı...



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesi ile yıktı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde yer alan Filistinli Mutesim El-Abbasi'ye ait ev, İsrail'e bağlı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İsrail polisleri, yıkım öncesi bölgeyi kordon altına aldı ve evin çevresine kimseyi yaklaştırmadı. Belediye ekipleri de buldozerlerle Abbasi ailesine ait evi yerle bir etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), 2018 yılında İsrail yönetiminin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 177 evi yıktığını duyurmuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Abdullah Havarani Araştırma ve Belgelendirme Merkezine göre ise İsrail makamları 2018 yılında Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 konutla çeşitli amaçlarla kullanılan tesisi yıktı.


Geri Dön