26 / 04 / 2024

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

Sosyal yardımlar kapsamında işsizlere ödenen desteklerden haberiniz var mı? İş aradığında 425 lira, bulunduğunda ise, 1665 lira ödeme yapılacak…



Vatandaşların mağdur olmamaları ve sorun yaşadıkları alanlarda desteklenmeleri amacıyla her alanda sosyal yardım programları yapılıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından pek çok konuda sağlanan desteklerden biri de fazla kişinin haberdar olmadığı iş arama maliyetlerinin karşılanması desteği.

İş arama masraflarının karşılanmasına yönelik bu yardımda, iş aradığında 425 lira, bulunduğunda ise, 1665 lira ödeme yapılacak. İki ayrı nakit destek ödemesi olan bu yardım ile işsizlerin mağduriyetleri en aza indirilecek.

Aile Bakanlığı destek programları kapsamında uygulanan sosyal yardımlar içeriğinde yer alan işsizlik konusunda da ihtiyaçlara yönelik ek bir ödeme yapılıyor. Ek ödemelerin ilki, iş arayanlar için bu süreçte gerekli evrak temini ve yol masrafları için ödeniyor. Ayrıca iş arama sürecinde olan bir kişi devletten asgari ücreti 1/10'u kadar destek alabiliyor ve bir yılda en fazla defa alma hakkına sahip olabiliyor.

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

Aile Bakanlığının bu kapsamda uyguladığı ikinci ödeme desteği ise, işe kabul aşamasında olan vatandaşlar için geçerli olabiliyor. Bakanlıktan sosyal yardım alan bir vatandaş, işe başvuru yapması ve bu başvurusunun onaylanması durumunda onay desteği parası alabiliyor. Bu destekte ise amaç, işe başlamadan önce gerekli tüm hazırlıkların tamamlanması amacıyla ve brüt asgari ücretin 1/3'ü kadar oluyor. Ancak bu destek için yılda sadece bir kez yararlanma hakkı veriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön