25 / 04 / 2024

İşsizlik maaşı ne kadar 2022? İşsizlik maaşı şartları neler? Nasıl hesaplanır?

İşsizlik maaşı ne kadar 2022? İşsizlik maaşı şartları neler? Nasıl hesaplanır?

İşsizlik maaşı 2022 yılı asgari ücret zammının açıklanmasının ardından netlik kazandı. Daha önce belirli bir süre sigortalı olarak çalışmış ancak şu an kendi isteği dışında işsiz kalmış vatandaşların işsizlik maaşı alabilmesi için bazı şartları da taşıyor olması gerekiyor…



İşsizlik maaşı ne kadar 2022? İşsizlik maaşı şartları neler? ve Nasıl hesaplanır? soruları bugünlerde işsiz kalan pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50,5 oranındaki zammın ardından 2022 yılı işsizlik maaşında da artış yaşanmıştı. İşsizlik maaşı şartları ise İŞKUR’un resmi sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı. İşte, işsizlik maaşı hakkında merak edilen soruların yanıtları…

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR 2022?

İşsizlik maaşı hesaplanırken, asgari ücret baz alınıyor. Bu nedenle 2022 yılının başında asgari ücrete yapılan zammın açıklanmasıyla 2022 yılı işsizlik maaşı da belli oldu. 

İşsizlik maaşı ne kadar 2022? İşsizlik maaşı şartları neler? Nasıl hesaplanır?

Yapılan yeni düzenlemeyle bir kişinin 2022 yılında alabileceği en düşük işsizlik maaşı tutarı 2 bin 137 Türk lirası olurken, alınabilecek en yüksek işsizlik maaşı tutarı ise 4 bin 272 Türk lirası oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön