16 / 04 / 2024

İstanbul Airport: İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı belli oldu!

İstanbul Airport: İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " oldu. Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olan İstanbul Airport bugün hizmete açıldı. Dev havalimanında ilk uçuş 31 Ekim'de yapılacak...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. İstanbul Airport açılış törenine çok sayıda dünya lideri katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre: İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " oldu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan dev havalimanının adını şu sözlerle açıkladı; "İstanbul bizim sadece en büyük şehrimiz değil, aynı zamanda ülkemizin en değerli markasıdır. Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser işte bunun için adını İstanbul verdik."

Limak / Kolin / Cengiz / Mapa / Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından hayata gçirilen İstanbul Airport bugün düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı. İstanbul Airport'ta ilk uçuşlar 31 Ekim'de başlayacak.

İstanbul Airport uçuş seferi şu şekilde; 

Açılışın ardından ilk sefer, 31 Ekim'de saat 11.30'da gerçekleştirilecek Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Ankara seferi olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla icra ederken, ikinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı'na olacak.

Havalimanına ilk iniş yapacak olan Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının saat 14.15'de piste teker koyması planlanıyor. THY, İstanbul havalimanından Ankara, Ercan ve Bakü seferlerini gerçekleştirecek. Seferler zamanla kademeli olarak attırılacak.

İstanbul Airport toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alanda kuruldu. Yapımında yaklaşık 10 bin kişi çalıştı. 6 bağımsız pistin yer aldığı İstanbul Airport 500 uçak kapasitesine sahip. Dev projenin ilk etabı 90, tamamı 200 milyon yolcu kapasitesine sahip.

İstanbul Airport nerede?

İstanbul Airport, Avrupa Yakası'nda Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alıyor. 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alanda hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.

 

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

45 soruda İGA!


Geri Dön