19 / 04 / 2024

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ofis kiraları arttı!

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ofis kiraları arttı!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre; İstanbul geneli ofis kira değerlerinde yüzde 0.30 artış, Ankara MİA'daki üst segment ofis kira değerinde yüzde 0.53 artış, İzmir’de de üst segment ofis kira değerinde yüzde 0.69 artış oldu.



Gayrimenkul veri araştırma şirketi REIDIN tarafından hazırlanan REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları açıklandı. Hazırlanan bu raporu İstanbul,  Ankara  ve İzmir'i kapsıyor. 


Anadolu Yakası'nın kira değeri en yüksek ofis bölgesi Ataşehir

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda en yüksek kira değerine sahip bölge Ataşehir Ofis Bölgesi oldu. Ataşehir'de üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 28.31 dolar, alt fiyat segmentinde ise 18.95 dolar olarak açıklandı. Anadolu Yakasında en düşük kira gelirine sahip bölgelerde ise Kurtköy Ofis Bölgesi oldu.


Avrupa Yakası'nda üst segment ofislerin metrekare değeri 34.63 dolar oldu

Avrupa Yakası’nda İstanbul Merkezi İş Alanı (MİA) dışındaki ofis bölgelerine bakıldığında Maslak Ofis Bölgesi en yüksek kira değerine sahip bölge oldu. Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinin büyük çoğunluğunu içeren ofis binalarını kapsayan MİA üst fiyat segmenti metrekare değeri 34.63 dolar, alt fiyat segmenti ise 19.03 dolar olarak ölçüldü. Avrupa Yakası'nda en düşük kira gelirine sahip bölge Beylikdüzü-Esenyurt ofis bölgesi oldu.


Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinde doluluk oranı yüzde 91.49

İstanbul Avrupa Yakası'nda ofislerin yoğun olduğu bölge MİA, en yüksek kiralanabilir alana sahip bölge oldu. MİA'da kiralanabilir alanın yüzde 91.49'u dolu. 


Ümraniye Ofis Bölgesi'nde yüzde 97.16 doluluk var

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ise en yüksek kiralanabilir alan Ümraniye Ofis Bölgesi oldu. Ümraniye'de kiralanabilir alanın yüzde 97.16'sı dolu.


Ankara'da ofis binalarının doluluk oranı yüzde 84.6

Ankara MİA'daki üst segment ofis kira değerinde ise yüzde 0.53 artış, alt segmentte yüzde 0.16 oranında artış görüldü.Ankara Merkezi İş Alanı (MİA) Eskişehir Yolu, Öveçler, Çankaya, Yenimahalle-Beştepe bölgelerini kapsıyor. 


İzmir Bayraklı ve Bornova’'a doluluk yüzde 93.28, Konak’ta yüzde 96.28 oldu

İzmir Merkezi İş Alanı (İzmir - MİA) Bayraklı ve Bornova bölgelerini kapsıyoe.  İzmir  MİA'daki ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentte yüzde 0.69, alt segmentte de yüzde 1.78 artış gözlendi. İzmir MİA'daki doluluk oranı yüzde 93.28 oldu. 


Geri Dön