29 / 03 / 2024

İstanbul AVM'leri ayda 1.4 milyon kez ziyaret ediliyor!

İstanbul AVM'leri ayda 1.4 milyon kez ziyaret ediliyor!

Sayıları hızla artan alışveriş merkezleri, alışverişin yanında bir yaşam merkezine dönüşmüş durumda. AVM’lerde artık her yaş grubuna hitap eden eğlence alanları, tercihlerde ilk sıralarda yer alıyor.



Türkiye’nin öncü araştırma şirketi BAREM’in Tema İstanbul için yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki eğlence noktaları ayda 1.4 milyon kez ziyaret ediliyor.

 

Mayıs 2015 itibariyle sayıları 349’u bulan alışveriş merkezleri aynı sadece alışverişin yapıldığı bir alan değil; aynı zamanda bir yaşam merkezi. Son yıllarda inşa edilen AVM’ler, içlerinde oyun parkları, tiyatro, sinema ve konser salonlarını da barındırıyor. Buralarda çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Alışverişi yapan ziyaretçiler aynı zamanda sinema ve tiyatroyu da tercih ediyor. Hatta doğrudan AVM’lerdeki oyun parklarını, konser salonlarını ziyaret için gelenler de var.

 

Ortalama 2.5 Saat Ayrılıyor

Etkinlikler 7’den 70 her yaş grubuna hitap ediyor. Alışveriş merkezleri böylece eğlence sektörüyle de dirsek temasında bulunuyor. Türkiye’nin önce araştırma şirketi BAREM tarafından Tema İstanbul için yapılan araştırmaya göre İstanbul’da ayda 1.4 milyon kez eğlence noktaları ziyaret ediliyor. 15-55 yaş arasında değişen ziyaretçilerin ortalama ziyaret süresi ise 2 saat 25 dakika. Eğlenme amaçlı çok ziyaret edilen alanlar sırasıyla; eğlence parkı üniteleri, sinemalar, çarpışan otolar ve bowling salonları. Ziyaretçiler böylece alışveriş keyfini eğlenceyle tamamlıyor.


Geri Dön