28 / 03 / 2024

İstanbul-Avrupa Hızlı Tren, Çorlu'dan geçecek!

İstanbul-Avrupa Hızlı Tren, Çorlu'dan geçecek!

Tekirdağ-Muratlı Çevre Yolu ve Kapaklı-Saray Çevre Yolu açılışı ile Tekirdağ-Hayrabolu Yolu temel atma törenlerine katılan Bakan Arslan İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi'nin Tekirdağ'dan, Çerkezköy'den, Çorlu'dan geçeceğini söyledi.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ-Muratlı Çevre Yolu ve Kapaklı-Saray Çevre Yolu açılışı ile Tekirdağ-Hayrabolu Yolu temel atma törenlerine katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, törende konuşma yapan Arslan, projelerin toplam maliyetlerinin 224 milyon lira olduğunu söyledi. 


İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi'nin Tekirdağ'dan, Çerkezköy'den, Çorlu'dan geçeceğini ifade eden Bakan Arslan, "Bu sene ocak ayında geldiğimizde onun da sözünü vermiştik, ihale sürecini başlattık." dedi. 


Tekirdağ'ın parlayan bir yıldız olduğunu ifade eden Arslan, Tekirdağ'ın ülke için önemli bir kavşak noktası olduğunu belirtti. Arslan, "Tekirdağ parlayan bir yıldız. Bunu düşünerek Tekirdağ'ın bölünmüş, sıcak asfalt yollarla bezenmesi ve ulaştırma ağları standardının yükseltilmesi, konforlu hale gelmesi adına Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Başbakanımızın önderliğinde 15 yıldır çok işler yaptık ve bundan sonra da sizlerle birlikte çok şey yapacağız."  ifadelerini kullandı. 


Yapım çalışmaları devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı ile ilgili de bilgi veren Bakan Arslan, köprünün Cumhuriyetin 100. kuruluş yılında açmayı planladıklarını söyledi. Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden hem Tekirdağ'ı hem Trakya'yı hem de Avrupa'yı Ege'ye, Batı Akdeniz'e bağlamakla ilgili önemli hedefimiz, rüyamız vardı. Bizim farkımız, hayal edip rüya görmekle kalmıyoruz, hayal edip gerçekleştiriyoruz. Bu sene 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. Sadece köprünün yapılmasıyla ilgili 2 kuru havuz yapıyoruz ki 2 futbol sahası büyüklüğünde. Proje bütün hızıyla devam ediyor." şeklinde konuştu.


İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi'nin Tekirdağ'dan, Çerkezköy'den, Çorlu'dan geçeceğini ifade eden Bakan Arslan, "Hızlı tren olarak inşallah Avrupa'ya Tekirdağ'ı bağladığımız gibi Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte Tekirdağ'da üretilen ürünleri Orta Asya'ya Uzak Doğu'ya kadar gönderebilecek hale geleceğiz." dedi.


Geri Dön