20 / 04 / 2024

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.



Kısmen ağaçlarla kaplı boş durumdaki Ömerli Mahallesi'ndeki arazinin 4 bin 100 metrekaresi yol alanından konut alanına dahil edildi. Yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik park ve dinlenme alanı iptal edilerek konut alanı yapıldı ve 940 metrekarelik yol alanı da park şeklinde düzenlendi. 

İstanbul Çekmeköy de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Planı değerlendiren İBB Planlama Müdürlüğü, park ve dinlenme alanı yaklaşık 2 bin 560 metrekare düşürüldüğüne, inşaat alanının bin 400 metrekare arttırıldığına dikkat çekti. Planın park donatısını azaltıcı, nüfus yapı, ulaşım talebi ve trafik yükünü arttırdığına vurgu yapılarak ayrıcalıklı imar hakkı tanındığından emsal teşkil edici nitelikte olduğu ifade edildi. 

Plan karar alınmak amacıyla Meclis'e yollandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu park alanının 2 bin metrekare olarak düzenlenmesini uygun gördü ve komisyonun kararı, AKP-MHP grubunun ‘evet’, CHP-İYİ Parti grubunun ‘hayır’ oyları ile kabul edilmiş oldu. 

Dap Ataşehir geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

TMO'da büyük fırsat! TMO ayçiçek yağı, fındık, mercimek, nohut fiyatlarını açıkladı! İşte 17 Haziran 2022 fiyat listesi

48 bin lirası olana TOKİ'den sıfır konut fırsatı! 2+1 ve 3+1 konutlar için başvurular başlıyor! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön