27 / 04 / 2024

İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek?

İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul Depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ercan, depremden en çok etkilenecek yerleri açıkladı.



Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul Depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; 1999'daki Büyük Marmara Depremi'nin üzerinden 22 yıl geçmiş olmasına rağmen İstanbul'da bir çok bölgenin hala depreme dayanıklı hale getirilmediğine vurgu yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Ben Ortaköy'de oturuyorum. Beşiktaş, Ortaköy'de dere boyunca olan yerler depreme dayanıklı değil. Bunun yanı sıra İstanbul'un kalbi olan Beşiktaş Ihlamurdere... Deprem olduğu zaman yıkılmaya aday olan yerler buralar" diye konuştu.

İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Kayabaşı diye bir köy var. Küçükçekmece'nin kuzeydoğusunda olan Kayabaşı... Depremin bir tanesi Küçükçekmece'nin önünde olacak. Bu depremin büyüklüğü 6,1 dolayında olabilir. 2045 yılında bekliyorum. En erken 2035 yılında olabilir. 13-14 yıl sonra çanlar çalmaya başlar" açıklamasında bulundu.

İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek?

İSTANBUL'DA DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENECEK YERLER

İstanbul'da beklenen depremden en çok etkilenecek yerlerin başında kentin Trakya bölümünün sahil kesimleri geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, Cankurtaran Feneri'nden Ayasofya; Ayasofya'dan Fatih Camisi'ne, oradan da Küçükçekmece'nin kuzeyinden devam ederek Büyükçekmece'nin kuzeyine çekilecek çizginin güneyinde kalan bölgelerin depremden en çok etkilenecek yerler olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ercan, "Özellikle yoksul kesimin bulunduğu kesimlerdeki yapılar çok kötü. Yoksulluk bitirilmedikçe deprem sorunları Türkiye'de bitmez. Ne İstanbul'da, ne de Türkiye'de... Türkiye'deki deprem sorununun çözümü için; yoksulluk, yolsuzluk bitecek. Ve eşit gelir dağılımı olacak. 

İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek?

Türkiye'nin her yıl yıkıcı bir depremi vardır. Her yıkıcı depremin Türkiye Cumhuriyeti'ne maliyeti 5 milyar dolardır. Bir kişinin depremden ölmesinin maliyeti 1 milyon 250 bin dolardır. Gölcük Depremi'nin devlete maliyeti 25 milyar dolardır. En dolu zamanında Türkiye'nin turizm geliri 38 milyar dolardır. Dolayısıyla deprem ekonomiyi sarsar. Deprem sorunlarının düzelmesi için ülke yönetiminin yoksulluk ve yolsuzluğunu gidermesi gerekiyor" diye konuştu.

Büyük İstanbul depremi beklenenin üstünde hasara neden olacak!

İstanbul depremi için hangi uzman ne diyor? İşte ürküten açıklamalar!


Geri Dön