25 / 04 / 2024

İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi kapatıldı!

 İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi kapatıldı!

POLİS meslek yüksekokulları ile polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerinin kapatılması kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatıldı...



POLİS meslek yüksekokulları ile polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerinin kapatılması kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece,  İzmir  Bornova Polis Meslek Yüksekokulu ve İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatıldı.


Etiler Polis Okulu arazisinin içinde bulunduğu bölge önce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Afet Riski Altındaki Alanlar statüsüne alındı. Ardından okul “arazinin riskli alan ilan edilmesi” gerekçesiyle 10 Kasım’da kapatılarak Çatalca’ya taşındı. İçişleri Bakanlığı’ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen arazi daha sonra ticaret merkezi alanı ilan edildi.


Yeni imar planında yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınan araziye AVM, rezidans, restoran, mağaza ve otel yapımına izin verildi. Yükseklik sınırı da konulmadı.


EN DEĞERLİ BÖLGELERİNDEN


İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Etiler Polis Okulu’nun arazisi 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında gündeme gelmişti. Bilal Erdoğan ile Yasin El Kadı’nın oğlu Muaz Kadı’nın gizli ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus 360 adlı şirketin, okul arazisinin üzerine yapmayı planladığı yaşam merkezinin maketi internete düşmüştü. Gizli ortakların Etiler Polis Okulu’nun krokileri üzerinde çalıştığı görüntüler internete sızmıştı.


Okulla ilgili planlar da polis fezlekesinde yer almıştı. Fezlekede Erdoğan Bayraktar’ın, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’la arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi yer almıştı.


Aydınlık


Geri Dön