27 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi 4.5 milyar TL'ye, 3.5 yılda bitecek!

İstanbul Finans Merkezi 4.5 milyar TL'ye, 3.5 yılda bitecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,İstanbul’da yapılacak olana finans merkezinin dünyadaki örneklerinden çok daha modern olacağını söyledi



Dubai, Uzakdoğu ve ABD’deki örnekleri incelediklerini söyleyen Bayraktar, “Yeni bir konseptle onlardan çok daha iyi olacağız” dedi.


İstanbul Finans Merkezi’nin tanıtım toplantısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştiren Erdoğan Bayraktar, Ataşehir'de belirlenen alanın tamamının 1,7 milyon metrekare olduğunu, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını ifade etti.  Bayraktar, “Bu alanda yaklaşık 3,5 milyon metrekare inşaat yapılacak. Bunun bugünkü hesaplamalarımıza göre maliyeti 4,5 milyar lira, inşaat süresini de 3,5 yıl olarak tasarlıyoruz. İlk etapta bankaların ve orada parseli bulunan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut'un yapacağı alan bu ifade ettiğimiz 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık. 8 Ağustos tarihinde ihalesi olacak'' diye konuştu.


Ataşehir'de yapılan Mimar Sinan Camisi'nin avlu kısmından Finans Merkezi'ne hem yayalar hem de araçların kullanacağı bir platform oluşturulacağını dile getiren Bayraktar, böylece Batı Ataşehir ile Doğu Ataşehir'deki alanların bütünleşeceğini söyledi. 


Finans merkezinin küresel bir nitelik kazanması için master plan çalışmasının tamamlandığını aktaran Bayraktar, İstanbul’da yapılacak olana finans merkezinin dünyadaki örneklerinden çok daha modern olacağını söyledi. Dubai, Uzakdoğu ve ABD’deki örnekleri incelediklerini söyleyen Bayraktar, “Yeni bir konseptle onlardan çok daha iyi olacağız” dedi.


İŞTE İSTANBUL’A KURULACAK OLAN FİNANS MERKEZİ


800 bin metrekare alana kurulacak olan Finans Merkezi’nde 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, cami, kreş, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimleri yer alacak. 50 bin kişiye  istihdam sağlanacak  merkezde  25 bin kişilik ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik yaşayan  nüfusuyla 7-24 saat canlı bir merkez olacak. Merkezin deprem analizleri Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapıldı.


ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN AKILLI BİNA OLACAK


Elektrik enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı, düşük karbon emisyonlu bina olma özlliğiyle akıllı bina olacak olan Finans Merkezi birbirini yedekleyen kablolu ve kablosuz internet, iletişi iç ağı, mobil telefon, yol bulma, otopark yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri de yer alacak


ATAŞEHİR VE FİNANS MERKEZİ  KÖPRÜYLE BİRBİRİNE BAĞLANDI


Batı Ataşehir’de bulunan Mimar Sinan Cami ile Finans Merkezi birbirine yaya geçiş köprüsü ile bağlandı. Metro ve çevre yollarıyla ulaşımın rahatça yapılacağı merkez, spor, alışveriş, eğlence konseptiyle de vatandaşların uğrak yeri olacak. Seçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan merkez Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerini günümüze taşıyacak.


Geri Dön