24 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye'yi uçurdu!

İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye'yi uçurdu!

İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakın olan Ümraniye'nin metro hattıyla gelişimi hızlandı. Ümraniye markalı konutun yeni üssü haline geldi.



Ümraniye, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alıyor. Son dönemlerde İstanbul'un en hızlı gelişen bölgeleri arasında öne çıkan Ümraniye, ana arterlere yakınlığı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun varlığı, Avrupa Yakası’na kolay ulaşımıyla öne çıkan ilçede konut ve ofis projesi yatırımları her geçen gün artıyor.

Büyük yatırım çekti

Güneş Gazetesi'nden Yunus Çağlar'ın haberine göre, Büyük inşaat firmaları bölgede yatırım yaptı. Böglede Ümraniye’de Sinpaş Finans Şehir, Sarphan Business Park, İva Modern Ümraniye, Sinpaş Palas ve Avrupa Konutları Yamanevler gibi üretim ve satış aşamasında 25 konut projesi bulunuyor. Ümraniye, konumu, metronun varlığı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne (İFM) yakınlığıyla tercih ediliyor. 


 
Yüzde 77 değerlendi

Endeksa'nın verilerine göre Ümraniye'de konut metrekare fiyatları son 3 yılda yüzde 41, son 5 yılda ise yüzde 77 arttı. Endeksa CMO’su Aylin Daylan, şu anda Ümraniye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatının 3 bin 675 TL olduğunu açıkladı. 

Dünyanın ne büyüğü olacak

Ümraniye’de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alanda inşa edişen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, onumu ve mimarisiyle Ümraniye’ye yeni bir çehre kazandıracak. 


Geri Dön