29 / 03 / 2024

Finans Merkezi Ümraniye'yi ihya etti!

Finans Merkezi Ümraniye'yi ihya etti!

İstanbul'da Asya Yakası'nın öne çıkan ilçelerinden biri olan Ümraniye, 1990'lı yıllarda Sinpaş'ın bölgeyi keşfetmesiyle gelişmeye başladı. İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ve metro hattı ile gelişimi hızlanan ilçe markalı konutun yeni üssü haline geldi.



İstanbul'da bir semtin gelişebilmesi için merkezi konumda bulunması ve ulaşımının kolaylığı gibi özelliklere sahip olması gerekiyor. Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Anadolu Yakası'nın son dönemde en hızlı gelişen ilçesi olan Ümraniye tüm bu özelliklere sahip. Ana arterlere yakınlığı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun varlığı, Avrupa Yakası'na kolay ulaşımı ile öne çıkan ilçede konut ve ofis projesi yatırımları her geçen gün artıyor. Sinpaş'tan SurYapı'ya kadar markalı üreticilerin proje geliştirme yarışına girdiği Ümraniye'de Sinpaş Finans Şehir, Sarphan Business Park, iva Modern Ümraniye, Sinpaş Palas ve Avrupa Konutları Yamanevler gibi üretim ve satış aşamasında 25 konut projesi bulunuyor.

Ümraniye, konumu, metronun varlığı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ile tercih ediliyor. Nüfus yoğunluğu ve gelişme potansiyeli ile gelecek vaat eden ilçede proje geliştiren şirketlerin yeni fırsatları da değerlendirdiklerine dikkat çekiliyor.


AHMET ÇELİK SİNPAŞ CEO'SU
"İlk yatırımları biz yaptık"

Finans Merkezi Ümraniye yi ihya etti!

"Ümraniye İstanbul'un merkezi lokasyonu ile öne çıkan bölgelerinden biri. 1990'h yıllarda Aquacity, İstanbul Palas gibi çok sayıda projeyi bölgede biz yaptık. O yıllarda kimse o bölgeyi bilmezken markamızı oraya taşıyıp binlerce konut ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Fırsat çıkarsa yeni projeler de geliştirebiliriz."

ULAŞIM ETKİSİ

Bölgede Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun Çakmak istasyonuna kadar olan kısmı aralık ayında faaliyete geçerken ikinci etabının da bu yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla trafik sorununa çözüm olmasının yanı sıra bölgenin sosyal ve iktisadi kalkınmasına da olumlu etkilerde bulunacağı öngörülüyor.

Eva Gayrimenkul Araştırma ve Raporlama Uzmanı Pınar Kaymaraz, Ümraniye'nin son dönemde gerek ana arterlere olan yakınlığı gerekse Avrupa Yakası'na kolay ulaşımı nedeniyle Anadolu Yakası'nın önemli ilçelerinden biri haline geldiğini söylüyor.

SÜLEYMAN CETİNSAYA ARTAŞ İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI
"Gelecek vaat ediyor"

Finans Merkezi Ümraniye yi ihya etti!

"İstanbul'un Asya Yakası'nın en öne çıkan ilçelerinden biri olan Ümraniye, konumu, metronun varlığı,İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ile tercih ediliyor. Nüfus yoğunluğu ve gelişme potansiyeli ile gelecek vaat ediyor.Orada devam eden bir projemiz var.Yeni fırsatları da değerlendirebiliriz."


Kaymaraz, ilçenin hayatı kolaylaştıran coğrafi konumunun konut ve ofis yatırımlarının bölgede yoğunlaşmasına neden olduğuna işaret ediyor. Pınar Kaymaraz, "Ofis projelerinin genelde metro hattı güzergahına inşa edildiği düşünülürse, geçtiğimiz birkaç yılda büyük firmaların özellikle Ümraniye ve çevresindeki ofis alanlarını tercih etmesi sürpriz değil. Avrupa Yakası'ndaki nitelikli ofis talebi kısmen Anadolu Yakası'na kayarken Ümraniye ve çevresinde konut piyasasının da hareketlenmesine neden oluyor" diyor.

ŞİLE YOLU REVAÇTA

Ümraniye merkez bölgesinde konut projeleri daha çok Şile otoyolu güzergâhında konumlanıyor. Buranın yatırım açısından tercih edilmesinde en önemli etken olan ulaşım akslarına yakınlığın yanı sıra Anadolu Yakası'nda Kavacık, Altunizade gibi merkezi iş alanlarına da yakın olması. Ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolunun Ümraniye bölgesinde olması da Ümraniye'yi cazip kılıyor.

Dünyanın en büyük küresel finans merkezlerine alternatif olması düşünülen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Ümraniye'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa ediliyor. İFM, konumu ve mimarisiyle Ümraniye'ye yeni bir çehre kazandıracak. İstanbul Finans Merkezi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için 9 km'lik Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosu İFM projesinden de geçirilecek. Finans merkezi metro hattı, Marma-ray ve Kartal-Kadı-köy metro hattına da bağlantılı bir şekilde yapılandırılıyor. Üskü-dar-Ümraniye-Çekme-köy-Sancaktepe raylı sistem hattıyla da bağlantılı olması planlanan finans merkezi metro hattı dokuz istasyondan oluşuyor.

YÜZDE 77 YÜKSELDİ

Endeksa verilerine göre Ümraniye'de son üç yılda konut metrekare satış fiyatlarında yüzde 41'lik, son beş yıllık dönemde ise yüzde 77'lik artış gözleniyor. Endeksa CMO'su Aylin Daylan, şu anda Ümraniye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatının 3 bin 675 TL olduğunu söylüyor. Daylan'ın verdiği bilgiye göre, bölgede ortalama konut fiyatı 402 bin TL, ortalama kiralar bin 565 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise ortalama 24 yıl.

Ümraniye'nin komşu ilçesi Ataşehir'de çok uzun dönemdir önemli fiyat artışları görüldüğünü belirten Aylin Daylan, "Özellikle Batı Ataşehir'de konut metrekare satış fiyatlarının ortalama 7 bin 550 TL olması ve ortalama konut fiyatlarının 1 milyon TL'yi bulması bölgede yaşamak isteyen orta gelir düzeyindeki kişileri Ümraniye'ye yönlendirmiş durumda" diyor.

DAHA DA ARTABİLİR

Aylin Daylan, İstanbul Finans Merkezi'nin hayata geçmesiyle bölgede oluşacak yüksek talebin fiyatları yukarı seviyelere çekme potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yapıyor. İFM'nin hayata geçmesiyle bölgede konut talebinin yanı sıra ticari gayrimenkule olan talebin de artacağını öngördüklerini belirten Daylan, özellikle Finans Merkezi'ne çok yakın konumda bulunan Site, Çamlık, Tatlısu, Şerifali Mahallelerinde artış beklendiğini de vurguluyor. Dünyanın en büyük küresel finans merkezlerine alternatif olması düşünülen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Ümraniye'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa ediliyor.


Geri Dön