26 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

Mimarisinde Cumhurbaşkanlığı tarafından değişikliğe gidilen İstanbul Finans Merkezi projesinin yeni yüzü yayınlandı. Hazırlanan internet sitesinde ofis, ve alışveriş merkezi için kiralama sürecinin başladığı, başvuruların alındığı belirtildi.



Ümraniye’de inşaatı süren İstanbul Finans Merkezi'nin 2022'nin ortasında büyük bir bölümünün açılıp faaliyete alınması planlanıyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, 2007 yılında gündeme gelen ve 2012'den bu yana inşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi'nde 2019'da ipleri eline aldı.

Varlık Fonu'nu devreye alarak projede “devletleşmeye” giden Cumhurbaşkanlığı, projenin 2022'ye yetiştirilmesi amacıyla inşaat sürecine hız kazandırdı. Kamu bankaları, SPK ve BDDK gibi düzenleyici kuruluşlarının merkezlerini gelecek sene İstanbul Finans Merkezi’ne taşıması öngörülüyor.

Büyük uluslararası şirketlerin ve finansal kurumlarında bulunması hedeflenen projenin tanıtımı için bir internet sitesi hazırlandı. Bu sitede yayınlanan görsellerde finans merkezinin yeni görüntüsü de görüldü. 

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

Geçen sene İstanbul Finans Merkezi projesinde bulunan binaların dış görünümünde değişiklik yapılmış ve bir mimarlık firması ile anlaşma yapılmıştu. Projedeki en yüksek bina olan 60 katlı Merkez Bankası’nın mimari tasarımında değişikliğe gidilmişti. İlki için gerçekleştirilen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarımı ise “davet” usulüyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye üstlendi. 

İstanbul Finans Merkezi için hazırlanan internet sitesindeki görsellerde, bütün binaların birbirleriyle mimari ve estetik açıdan uyumlu hale getirildiği ortaya çıktı. 

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

KİRALAMALAR BAŞLADI

İnternet sitesinde projenin tanıtımına ek olarak gayrimenkullerin kiralanmasına ilişkin bir bölümde açıldığı belirlendi. Ofisler, otel, alışveriş merkezinin tanıtıldığı sitede kiralama başvuruları da online şeklinde alınmaya başladı.

İstanbul Finans Merkezi’nde, 1.4 milyon metrekare büyüklüğe sahip ofis alanları, 350 mağazadan meydana gelen 100 bin metrekare büyüklükteki alışveriş merkezi, 22 bin metrekarelik konferans merkezi, 300 odalı ve 375 yatak kapasiteli 30 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel, 26 bin araç kapasiteli otopark bulunacak. 

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

FAALİYET ALANLARI

İstanbul Finans Merkezi’nin faaliyet alanları ise şu şekilde açıklandı: 

Açık Bankacılık, Aile Ofisleri, Aracı Kurumlar, Bölgesel Yönetim Merkezleri, Dijital Bankacılık,
Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman, Fintek, Fon Yönetimi, Katılım Finans, Özel Bankacılık, Özel Sermaye, Perakende Bankacılık, Portföy Yönetimi, Sermaye Piyasaları, Sigorta Ve Reasürans, Varlık Yönetimi, Vergi Hukuk Ve Danışmanlık Firmaları, Yatırım Bankacılığı ve Yeşil Finans.

İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022'de faaliyete geçecek!

İFM'de inşaatlar hızlandı!

 


Geri Dön