18 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı metrosunda son durum!

İstanbul Havalimanı metrosunda son durum!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Metro hattının ilk etabı 2019 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında açılacak.



 

Ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projeler arasında yer alan Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak metro hattının ilk etabı 2019'da ikinci etabı ise 2021'de hizmete açılacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metro Hattı ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi - Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı - Metrokent - Kayaşehir Metro Hattı ile Kayaşehir’de, Bakırköy - Kirazlı - Olimpiyatköy Metro Hattı ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir - Başakşehir -Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.

Gayrettepe'de çalışmalar başladı

İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Gayrettepe şantiye alanı TAT Towers’ın önündeki otopark olarak kullanılan yere kuruldu ve etrafı çevrildi. Durak için çalışmalar başladı.

Tek hat 40 kilometre, çift hat toplamında yaklaşık 80 kilometre uzunluğunda tüneller açılıyor. Bunun yaklaşık olarak 65 kilometresi TBM, geri kalan 15 kilometresi ise klasik yöntemle kazılıyor. Şuan aktif olarak 7 adet TBM kazı yapıyor. 3 TBM ise kurulum aşamasında. Yakın zamanda onlar da kazıya başlayacak.

Gayrettepe - Kemerburgaz - İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile; İstanbul Havalimanı - Gayrettepe 26 dakikaya, Gayrettepe - Kemerburgaz 22 dakikaya, Kemerburgaz - Kağıthane Meydan 47 dakikaya inecek.

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Hattı durakları
1. Gayrettepe
2. Kağıthane
3. Hasdal
4. Kemerburgaz
5. Göktürk
6. İhsaniye
7. Yeni Havalimanı 1
8. Yeni Havalimanı 2
9. Yeni Havalimanı 3

 

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

İstanbul Havalimanı resmen açıldı!

Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım!

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!
 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön