28 / 03 / 2024

İstanbul Havalimanı metrosu son durum

İstanbul Havalimanı metrosu son durum

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni havalimanı için inşa ettiği metro hatlarının yaklaşık 1.5 milyar dolarlık israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

İstanbul Havalimanı metrosuyla ilgili şok iddia!

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında, İstanbul Havalimanı metrosunu kaleme aldı. işte Altaylı'nın o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

İstanbul Havalimanı metrosunda son durum!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Metro hattının ilk etabı 2019 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında açılacak.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!

29 Ekim'de hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda seferler bugün başladı. Havalimanına rahat ulaşım sağlamak için inşa edilen Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar sürüyor. İşte Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun seferlerinden ücret alınmayacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!

İstanbullular tarafından merakla beklenen İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verildi! Taksim'den 30 dakikada gidilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayın programında merakla beklenen İstanbul Havalimanı metrosunun 1-2 ay içinde hizmete açılacağını dile getirdi. İşte detaylar...

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul-Halkalı Metro Havalimanı şantiyesinde inceleme yaptı. Bakan Karaismailoğlu, hedeflerinin kasım ayı itibarıyla İstanbul Havalimanı'na bütün vatandaşlarımızın metroyla ulaşmaya başlamasını sağlamak olduğunu duyurdu.

Suat Sarı'dan İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni havalimanı için inşa ettiği metro hatlarının yaklaşık 1.5 milyar dolarlık israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda ilk test sürüşü yarın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünü yarın yapacaklarına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hızla gidecek metro araçlarıyla günde 600 bin yolcu taşınması hedefleniyor" dedi

Adil Karaismailoğlu'ndan İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu paylaşımı!

Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu 31.5 kilometre uzunluğa sahip. 8 istasyonu bulunan hattın trafik yükünü hafifletmesi planlanıyor. 

İstanbul Havalimanı metrosu son durum Haberi

İstanbul Havalimanı metrosu son durum

Ulaştırma Bakanlığı'nın Gayrettepe- İstanbul Havalimanı ile İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı inşaatlarına muhalefet tepki gösterdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, havalimanına ulaşımın sağlanması amacıyla yapılan metroların yaklaşık 1.5 milyar dolar israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

Sarı, AB ülkeleri ve ABD'de metro hatlarının, şehir merkezleri dışında tren hattı şeklinde sürdüğünü belirtti ve şunları kaydetti: 

"Bu iki hattın şehir merkezi dışındaki imalatları 49 km. 49 km metro, 1 milyar 715 milyon dolar maliyete sahip. 49 km. hızlı trenin maliyeti ise 181.3 milyon dolar. Fark 1.5 milyar dolar. 1.5 milyar dolar israf yaratılmıştır. Biz projeye değil, yapılan israfa karşıyız."

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen...