26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı satılıyor mu?

İstanbul Havalimanı satılıyor mu?

İstanbul Havalimanı satışa çıkarıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu açıklama yaptı. 



İstanbul Havalimanı'nın işletmesinin sahibi olan İGA şirketinin bazı ortaklarının hisselerini satmayı planladığı haberleri medyada yer almıştı. Havalimanın satışıyla ilgili İGA Başkanı açıklamalarda bulundu. 
 
Sabah Gazetesi'nde Dilek Güngör'ün haberine göre; İstanbul Havaliman'ının satılması planlanmıyor. Dünyaca ünlü fonlardan gelen talepler olduğunu bildiren İGA Başkanı Kadri Samsunlu, "Burayı yönetmek memmnuz" dedi. 

Nisan ayında hizmete başlayan İstanbul Havalimanı'yla ilgili iddialara birinci ağızdan yanıt geldi. İGA Havalimanı İşletmesi'nin İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, önümüzdeki günlerde yolcu sayısının 10 milyona çıkacağını belirterek, "Sorunsuz gerçekleşen taşınma operasyonuyla iyi bir başlangıç yaptık. Dünya bizi alkışlıyor. Bizimkiler karşı çıkıyor. Kendimize verdiğimiz 6 aylık bir süre var. Havalimanını eylüle kadar daha iyi bir noktaya getireceğiz" dedi. 

Samsunlu, havalimanı açıldıktan sonra batıdan doğuya birçok şirketin kapılarına geldiğini belirterek, "Altyapı fonları, ülke fonları getiri peşindeler. Biz de elimizdeki varlığın değerini ölçmek istedik. İstanbul Havalimanı global bir varlık. Patronların kafasında satışla ilgili hiçbir fikir yok. Burayı yönetmekten çok memnunlar" ifadelerini kullandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?


Geri Dön