26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı’nda dört senede 164, 1 milyon yolcu!

İstanbul Havalimanı’nda dört senede 164, 1 milyon yolcu!

İstanbul Havalimanı, faaliyete geçmesinin ardından geçtiğimiz dört senede küresel salgına rağmen 164,1 milyon yolcuyu ağırlamışken uçulan nokta sayısı 262'ye yükseldi. İşte detaylar…



Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında gösterilen ve aynı zamanda Türk havacılığı için kritik aşamalardan biri olarak düşünülen İstanbul Havalimanı'nın hizmete açılmasının ardından dört sene geçti.

Toplam 76,5 milyon metrekare alanın üzerine inşa edilen ve birçok açıdan dünyada ilkleri barındıran İstanbul Havalimanı'nın ilk fazının açılışı 29 Ekim 2018'de olmuştu.

1 MİLYON 117 BİNDEN FAZLA SEFER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünyanın en büyük terminali bulunan ve 1 milyon 400 bin metrekare tek çatı altında ana terminal binasında hizmet veren İstanbul Havalimanı, halihazırda senelik 90 milyon yolcu ağırlama kapasitesi ile birlikte öne çıkıyor.

İstanbul Havalimanı, açılışının ardından geçen dört senelik sürede, 24 Ekim 2022 itibarı ile birlikte 164 milyon 83 bin 783 yerli ve yabancı yolcu ağırladı. 262 noktaya uçulan havalimanında 1 milyon 117 binden de fazla şekilde sefer gerçekleştirildi.

Havalimanının açılışının üzerinden henüz 1,5 sene geçmesinin ardından Kovid-19 salgınının ortaya çıkmasının ardından dünya havacılığı tamamen durma noktasına gelmiş, İstanbul Havalimanı da 59 gün kapalı bulunmuştu.

Kovid-19 önlemleri sebebi ile uluslararası uçuşların uzun süre yapılamaması ve aynı zamanda bazı ülkelerin aylarca yurt dışından uçuş kabul etmemesi gibi etkenler de havalimanının çok daha yüksek rakamlara ulaşmasını engellemiş oldu.

İstanbul Havalimanı’nda dört senede 164, 1 milyon yolcu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön