23 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'nın ekonomiye katkısı 73 milyar TL olacak!

İstanbul Havalimanı'nın ekonomiye katkısı 73 milyar TL olacak!

İstanbul Havalimanı'nın 5 yıllık dönemde büyümenin sembolü olacağı belirtiliyor. Ekonomiye yıllık katkısının 73 milyar TL olması beklenen havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak.



İstanbul Havalimanı, Türkiye'yi küresel havacılığın merkezi yapmasının yanı sıra, ekonomide adeta bir sıçrama yaşatacak. İstanbul Havalimanı, sahip olduğu 1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesiyle Türkiye'nin ulusal ekonomisine katkısının da milli gelirin yüzde 4.2 ile 4.9 seviyesine ulaşması düşünülüyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Havalimanı doğrudan ve dolaylı olarak yaratılacak istihdamın 2025 yılı için 194-225 bin kişi aralığında olması bekleniyor. 

Havalimanının yaratacağı ilave hane halkı gelirinin yaklaşık 3.8-4.4 milyar dolar olacağı ve Türkiye'nin ulusal ekonomisine katkısının da milli gelirin yüzde 4.2-4.9 seviyesine çıkması planlanıyor. İstanbul Havalimanı'nın yaratacağı katma değerin 62.8 ile 72.8 milyar TL aralığında olması bekleniyor.

Hollanda havacılık sektörünün yüzde 90'ından fazlasını temsil eden Schiphol Havalimanı'nın Hollanda ekonomisine katkısının yaklaşık yüzde 3'ler civarında olduğu göz önüne alındığında, İstanbul Havalimanı için belirlenen rakamların da gerçekçiliği gözler önüne seriliyor.

İstanbul Havalimanı nın ekonomiye katkısı 73 milyar TL olacak!

Tamamlandığında 6 pist ve 500 uçak kapasitesi ile 350 destinasyona uçuş kapasitesine sahip olacak havalmanı, hava trafiğinde etkin olmasının gücüyle "iş fırsatlarını kolaylaştıran" bir rolü de bünyesinde barındırıyor


İstanbul Havalimanı'nda ilk ticari uçuş!

İstanbul Havalimanı Türkiye'yi uçuracak!

İstanbul Havalimanı dünyayı büyüledi!


Geri Dön