19 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı Türkiye'yi uçuracak!

İstanbul Havalimanı Türkiye'yi uçuracak!

İstanbul Havalimanı, görkemli bir törenle açıldı. İstanbul Havalimanı'nın açılışına 6 bini aşkın davetli katıldı. İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş ise bugün gerçekleştirilecek. 



Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşesinde ''Yeni Havalimanı Türkiye'yi uçuracak'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte  Mevlüt Tezel'in yazısı.. 

İstanbul Havalimanı, görkemli bir törenle açıldı. İşte o açılıştan izlenimlerim...
Bu tarihi ana tanıklık etmek için, Beşiktaş'tan gazetenin aracıyla 45 dakikada havalimanına vardık. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu süre uzayabilir ama sanılanın aksine İstanbul Havalimanı çok uzak değil. Semtten semte göre de varış süresi değişebilir. Havalimanına gidiş ve dönüş yolları geniş. Metronun da devreye girmesiyle ulaşımda sorun yaşanmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakla İstanbul Havalimanı'na geldi. Erdoğan, kullandığı elektrikli araçla önce THY kontuarına giderek görevlilerle sohbet etti. Görevliler; Erdoğan'a, günün anısına biniş kartı verdi. Erdoğan, daha sonra konuk dünya liderleriyle aile fotoğrafı çektirdi. Başta Balkan ülke liderleri olmak üzere, dünya liderlerinin törene katılımı yüksekti.

Törene Orhan Gencebay, Muazzez Ersoy, Yavuz Bingöl, Ali Ağaoğlu, Aziz Yıldırım, Şafak Sezer, Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Taha Akgül, UFC'nin ilk Müslüman şampiyonu Habib Nurmagomedo, Demet Şener gibi sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

Oktay Kaynarca ve Burcu Esmersoy'un sunduğu törende Okay Temiz ve Roman Orkestrası konser verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Orkestrası ise Türkiye'nin birçok yöresinden şarkılar, türküler seslendirdi.

Cumhurbaşkanı, yeni havalimanının açılışını, özel hazırlanan simülasyon gösterisi eşliğinde temsili uçak konsolunu indirerek yaptı. Bu, klasik kurdele kesiminden daha etkileyiciydi.

Havalimanı içindeki bazı mağazalar da açılmıştı. Simit Sarayı, davetlilere çay ve simit ikram etti. Resepsiyon yemekleri ise DO&CO firmasındandı. THY'nin kabin görevlileri yeni hazırlanan kıyafetleriyle konukları karşıladı.

Erdoğan, havalimanının adını İstanbul koyarak ve Atatürk Havalimanı'nın da aynı isimle hizmete devam edeceğini açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Tam kapasite çalışmaya başladığında İstanbul Havalimanı'ndan 350 farklı noktaya uçuş yapılacak. Bu da Türkiye'yi havayolu taşımacılığında lider ülke yapacak.

İstanbul Havalimanı resmen açıldı!
İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım nasıl sağlanacak?


Geri Dön