19 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: Yabancılar Türkiye'yi, güvenli liman olarak görüyor!

Uğur Dumankaya: Yabancılar Türkiye'yi, güvenli liman olarak görüyor!

Toplam satışları içinde yabancı payının yüzde 15'e çıktığına dikkat çeken Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, yabancıların Türkiye'yi, özellikle İstanbul'u güvenli liman olarak gördüklerini söyledi...




Toplam satışları içinde yabancı payının yüzde 15'e çıktığına dikkat çeken Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, yabancıların Türkiye'yi, özellikle İstanbul'u güvenli liman olarak gördüklerini söyledi.


YENİ PROJEYE BAŞLIYOR


Uğur Dumankaya  Şirketlerin artan maliyete rağmen ünlü mimarlarla özgün projelere imza attığını belirten Dumankaya, "Devlet şehre estetik değer katan projelerde iyi ve kötüyü ayırmalı" dedi. 


'Konut satın almak isteyenler için şu an koşullar çok uygun' Özellikle istanbul'da estetikten yoksun ve deprem riski taşıyan konutların bulunduğuna dikkat çeken Uğur Dumankaya, "İnsanlar gelir seviyeleri arttıkça önce evlerini değiştirmek istiyorlar. Onların boşalttıkları yerlere daha alttakiler geliyor. Buradan bakılınca konut ihtiyacının 20-25 yıl daha süreceğini görüyoruz" diye konuştu. 


Dumankaya, konut kredisi faizlerinin yükseliş trendine girmesinin ve yüzde 1 KDV'li konutların sayılarının azalmasının konut satın almak isteyenler için maliyetleri artırıcı noktalar olduğuna dikkat çekti. Şu anki koşulların konut edinmek için uygun olduğunu belirten Dumankaya şöyle konuştu: "Ancak şimdiye kadar almayanlar bir şey kaybetmedi, şu anki koşullar alım için çok müsait. Bizim için ise gelecek yıl eldeki stokları eritmek ve satışları artırmak için yüzde 8 ve 18'lik KDV'li konutların devreye girmesi şans olacak." Ünsal Bahçeşehir'de bu ay Athletico markalı konut projesine başlayacaklarını belirten Dumankaya, martta Sancaktepe'de eylülde Beykoz'da iki yeni projenin temelini atacaklarını kaydetti umankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, geçtiğimiz yıl uygulamaya konan mütekabiliyet yasasının Türkiye'yi yabancı için konutta güvenli liman haline getirdiğini söyledi. Toplam satışlarmdaki yabancı payının yüzde 15'e ulaştığına dikkat çeken Dumankaya 2013 yılını 450 milyon liralık konut satışıyla tamamlayacaklarını öngördü. 

Yabancıya satış için özel müdürlük oluşturduklarını belirten Dumankaya "2014'te yurtdışındaki mecralarda tanıtıma ağırlık verip bölgesel fuarlara katılacağız ve yabancı oranını yüzde 25'e taşıyacağız" dedi. Dumankaya, Körfez ülkeleri başta olmak üzere Türk ve Rus Cumhuriyetleri'ni hedeflediklerini belirtti. 


Dumankaya, yaptıkları araştırmalara göre yabancıların Türkiye'de kendilerini rahat hissettiğini, demokratik ortamı nedeniyle 'güvenli bir liman' olarak gördüklerini, bu nedenlerle konut yatırımı yaptıklarını kaydetti. 


TÜRKİYE VE İSTANBUL YÜKSELEN DEĞER' 

Yatırım yapıp buradan kira geliri elde etmek isteyenlerin yanı sıra Türkiye'de oturmayı tercih edenlerin de olduğunu kaydeden Dumankaya şöyle konuştu: "Üst segmenttekiler yükselen değer İstanbul'da evleri olsun istiyorlar. Bazı ülkelerin vatandaşları ise burada garanti olarak gayrimenkullerinin bulunmasını istedikleri için bu tür yatırıma geliyorlar. 



Ünsal Ereke/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön