25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı dünyayı büyüledi!

İstanbul Havalimanı dünyayı büyüledi!

İstanbul Havalimanı, açılışı, 42 aylık rekor inşa süresi, büyüklüğü, coğrafi konumu, teknik özellikleri ve kapasitesiyle dünyada büyük yankı uyandırdı. İstanbul Havalimanı dünyayı büyülemeyi başardı. 



42 ayda inşa edilmesi, büyüklüğü, coğrafi konumu, teknik özellikleri ve kapasitesiyle İstanbul Havalimanı dünyayı büyülediç  Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre dünya medyasında İstanbul Havalimanı için "Dünyanın havacılık merkezi", "Küresel kavşak", "Türkiye'nin küresel ekonomik gücünün bir sembolü", "Mega proje", "Büyüklüğü Erdoğan'ın dünya gücü olma sözüyle aynı" yorumları yapıldı.

İstanbul Havalimanı'nın 29 Ekim'de görkemli bir törenle açılması dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. İşte İstanbul Havalimanı için yapılan yorumlar... 

1-) BBC (İngiltere): A'dan Z'ye Türkiye'nin en büyük altyapı yatırımı. Dünyanın en yoğun havalimanı Atlanta'nın neredeyse iki katı.

'MANHATTAN ADASI'NDAN BÜYÜK' 
2-) İndependent (İngiltere):
Uçakla hem New York'a hem de Şanghay'a 9 saat uzaklıktaki İstanbul havacılık merkezi olarak hizmet vermek için ideal bir konumda. Toplam alanı New York'un Manhattan adasından daha büyük. Bu büyüklük Türkiye'yi bir dünya gücü haline getirme sözü veren Erdoğan'ın hırsları kadar.

3-) El Cezire (Katar): Görkemli bir törenle açıldı. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek.

4-) Radio Télévision Belge Francophone (Belçika): Erdoğan, Osmanlı'nın eski başkenti olan İstanbul'u bu projeyle, Avrupa, Asya ve Afrika arasında küresel bir kavşak haline getirmeyi istediği vurgulandı. İstanbul'u küresel bir kavşak haline getirmek istiyor.

5-) Rossiyskaya Gazeta (Rusya): Dünyanın en büyük havalimanı açıldı.

6-) Le Parisien (Fransa): İstanbul'un yeni havalimanı dünyanın en büyüğü olacak.

7-) Washington Post: Türkiye'nin lideri, İstanbul Havalimanı'nı küresel merkez olma amacıyla açtı.

8-) Frankfurter Allgemeine (Almanya): Erdoğan'ın prestij projesi Frankfurt Havalimanı'ndan 3 kat fazla yolcuya hizmet edecek.

9-) Deutsche Welle (Almanya): Yeni havaalanı Türkiye'nin küresel ekonomik gücünün bir sembolü" olarak görülüyor.

10-) Handelsblatt (Almanya): Yeni mega havalimanı, Türkiye'yi havacılık dünyasının merkezi yapacak.


Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yılan hikayesine döndü!

Almanlar 12 yılda yapamadı! Türkler 42 ayda bitirdi!

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 


Geri Dön