26 / 04 / 2024

İstanbul İl Özel İdaresi 23 okulu depreme karşı güçlendirecek!

İstanbul İl Özel İdaresi 23 okulu depreme karşı güçlendirecek!

İstanbul İl Özel İdaresi İSMEP kapsamında 23 eğitim kurumunun onarım ve güçlendirmesini yapacak



Dünya Bankası’ndan ve Avrupa Yatırım Bankası’ndan (EIB) İstanbul’daki hastane, okul ve idari binaları içeren kamu binalarının güçlendirilmesi için alınan kredilerin kullanıldığı ihaleler 4 ayrı paket halinde gerçekleştirilecek. Okul güçlendirme ve onarım ihalelerine katılmak isteyenlerin 9 ve 10 Mayıs 2012 tarihlerine kadar dosyalarını İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Mimar Kemalettin Mahallesi Tiyatro Caddesi No:8 34126 İstanbul adresine teslim etmeleri gerekiyor.

Detaylar şöyle:

İHALEYE DAVET (İD)
Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Biriminden: (İPKB)
İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)
Kredi No:24383
“EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI
SÖZLEŞME PAKETLERİ”
(EIB-WB3-GUCL-ONAR-01-02)
1. Türkiye Cumhuriyeti, Dünya Bankası’ndan, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (EIB) İstanbul’daki Hastane, Okul ve İdari Binaları İçeren Kamu Binalarının Güçlendirilmesinde kullanılmak üzere ilave kredi almıştır.
2. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), firmaları aşağıdaki tabloda belirtilen eğitim yapılarının güçlendirme/onarım işleri için Dünya Bankası satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, Ulusal Rekabetçi İhale (National Competitive Bidding – NCB) yöntemiyle 2 Sözleşme Paketi altında kapalı tekliflerini sunmaya davet etmektedir.
İnşaat Sözleşme Paketi  - EIB-WB3-GUCL-ONAR-01
İstanbul İlinde 7 adet eğitim yapısının anahtar teslimi götürü bedel güçlendirme ve onarım işi gerçekleştirilecektir.

(EIB-WB3-GUCL-ONAR-01)
S. No  İli  İlçesi Yapının Adı
1 İstanbul Bahçelievler Hazım Ersu İ.Ö.O.
2 İstanbul Başakşehir Prof. Dr. Ahat Andican İlköğretim Okulu
3 İstanbul Bayrampaşa İnönü End Mes Lisesi – D Blok
4 İstanbul Gop Karlıtepe İlköğretim Okulu – Ana Bina
5 İstanbul Kağıthane Ferit Aysan Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu
6 İstanbul Sultangazi Şehit Teğmen Ali Yılmaz İlköğretim Okulu
7 İstanbul Sultangazi Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu

İnşaat Sözleşme Paketi  - EIB-WB3-GUCL-ONAR-02
İstanbul İlinde 5 adet eğitim yapısının anahtar teslimi götürü bedel güçlendirme ve onarım işi gerçekleştirilecektir.       

(EIB-WB3-GUCL-ONAR-02)
S. No  İli  İlçesi Yapının Adı
1 İstanbul Avcılar Ambarlı İlköğretim Okulu
2 İstanbul Avcılar Avcılar Bilim Sanat Merkezi
3 İstanbul Bahçelievler Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Tek ve E.M.L.-A Blok
4 İstanbul Beylikdüzü Büyükşehir İlköğretim Okulu-A Blok
4 İstanbul Beylikdüzü Büyükşehir İlköğretim Okulu-Spor Salonu
5 İstanbul Küçükçekmece İsmet Aktar Endüstri Meslek Lisesi –A Blok - Derslik

1. Herbir İnşaat Sözleşme Paketleri için geçerli olan minimum yeterlilik kıstasları aşağıda belirtilmektedir.
I. Gerçekleştirilmiş olan inşaat işleri bazındaki son 3 (üç) yılın (2009-2010-2011), Yeminli Mali Müşavir (YMM) onaylı hakediş belgeleri ile tevsik edilmiş, Yeminli Mali Müşavir (YMM) veya Vergi dairesi onaylı yıllık inşaat cirosunun, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı karne katsayıları kullanılmak sureti ile 2011 yılına çevrilmiş tutarlarının aritmetik ortalamasının en az 12.500.000-TL olması gerekmektedir (2011 yılı karne katsayısı 1 alınacaktır)
II. Teklif Sahibinin son 5 (beş) yıl (2007-2011) içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre ana yüklenici, ortak girişim ortağı (ana yüklenici) olarak yaptığı ve işin yapıldığı Kurum ve Kuruluşundan alınan İş Bitirme belgeleri (Gerçek kişi veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar dışındaki tüzel kişilere gerçekleştirilen işlere ait iş bitirme belgeleri için, belediye sınırları veya mücavir alan içinde ise ilgili belediye tarafından, belediye sınırları veya mücavir alan dışında ise ilgili Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından onay alınmak zorundadır)  ile tevsik edilmek koşuluyla, bu ihale konusu işlerle benzer mahiyette olmak üzere (a) tek bir Sözleşme Paketi kapsamında  toplam 25.000 m2 betonarme yeni bina inşaatı (prefabrik konutlar hariç olmak kaydıyla, kamu hizmet binası, okul, hastane, otel, konut v.b.; alan hesaplamalarda kapalı alan toplamı dikkate alınacaktır) veya (b) bir veya birden fazla sözleşme paketi kapsamında  toplamda 12.500 m2  betonarme güçlendirme inşaatı (her türlü betonarme yapı için kimyasal enjeksiyon, çelik veya betonarme mantolama, betonarme perde ilavesi, epoksi ile ankraj yapılması, temel takviyesi, karbon fiber, vb. yöntemler kullanarak) işlerini ana müteahhit ve şartnamesine uygun olarak başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. Son teklif verme tarihine kadar alınan iş bitirme belgeleri de değerlendirmeye alınacaktır. İş durum belgeleri geçerli sayılmayacaktır.
III. Teklif sahibinin mevcut nakit kredi olanaklarının minimum miktarının 4.000.000.– TL olması.
IV. Ortak Girişim olarak başvurulması halinde ortak girişim beyannamesi ve İhale Davet Belgelerinde istenen diğer belgeler ve şartlar sağlanacaktır. Ancak, bir ortak girişimin yeterli görülebilmesi için, ortaklardan her birinin I, II. ve III maddelerdeki asgari kriterlerin en az %25'ini, Sorumlu ortağın (Pilot Ortak) ise bu kriterlerin en az %50'sini karşılaması gerekmektedir. Ancak Ortakların toplamda mutlaka %100 değerine ulaşması gerekmektedir.
V. İşin tatminkâr bir şekilde yapımı için gerekli olabilecek adet ve tecrübede kilit personel ve bütün donanımlar ihaleyi alan firma tarafından sağlanacaktır.
VI. Başvuru sahibinin son beş yıl içinde taahhüt ettiği işlere ilişkin muhatabı olduğu davalarla ilgili bilgiler,
VII. Ortak Girişim olarak başvurulması halinde ortak girişim beyannamesi ve ihale davet belgelerinde istenen diğer belgeler.
İlgilenen firmalar, bir veya birden çok sözleşme paketi için teklif verebilirler. Her bir sözleşme paketi için verilecek teklifler ayrı ayrı verilecek ve bu tekliflere ait teklif dosyaları ayrı ayrı tanzim edilerek üstüne teklifin hangi sözleşme paketine ait olduğu yazılacaktır.
İdare, teklifleri, aşağıda belirtilen yer ve saatte teklif sahiplerinin temsilcilerinden hazır bulunanların önünde sözleşme paketi sırasına uygun olarak (EIB-WB3-Gucl-Onar-01 ve EIB-WB3-Gucl-Onar-02) açacak ve değerlendirmeye alacaktır.
Herbir paket ayrı ayrı değerlendirilecektir. Değerlendirme aşamasında, en düşük esasta geçerli teklifi veren ve ihale dokümanlarında yazılı asgari şartları sağlayan firma ihaleyi kazanacaktır. Ancak, firmanın birden daha fazla sözleşme paketine teklif vermesi ve bu tekliflerin de en düşük geçerli teklifler olması durumunda, firmanın birden fazla sözleşme paketlerinin ihalesini kazanabilmesi için, ihale dokümanlarında bir sözleşme paketi için istenen asgari yeterlilik şartlarının en düşük geçerli teklif verdiği sözleşme paketi sayısı kadar katını karşılaması gerekmektedir. (örneğin iki ihale paketini kazanabilmek için tüm yeterlilik şartlarının iki katını sağlamak zorundadır.)
İşveren açısından en uygun bedelli teklif veya teklif kombinasyonlarının belirlenmesi ve firmalara yeterlilik verilmesi hususunda tüm fiyat teklifleri aynı anda açılacak ve aynı süreçte değerlendirilecektir. İdare, tüm sözleşme paketleri için tekliflerin toplamının en düşük olacağı fiyat kombinasyonunu göz önüne alarak ihaleleri sonuçlandıracaktır.
4 - Teklif sahipleri ihtiyaç duydukları ilave bilgileri ve ihale dokümanını İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)’nin aşağıda belirtilen adresinden mesai saatleri olan 09:00-17:00 arasında temin edebilir ve inceleyebilirler. Teklif sahipleri aşağıdaki adrese yazılı olarak başvurarak, her bir paket için ayrı ayrı olmak kaydıyla ilgili ihale dokümanını, 200.- TL karşılığında aynı adresten satın alabileceklerdir. İhale doküman bedeli, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)’nin İstanbul Vakıfbank Mercan Şubesinde bulunan: IBAN-NO:  TR31  0001  5001  5800  7286  1036  53 numaralı hesabına,  teklifin verileceği sözleşme paketine ait referans numarası (EIB-WB3-Gucl-Onar.....) yazılarak yatırılacak, dokümanı satın almak için sitemizde örneği bulunan dilekçe eşliğinde başvurulacak olup yatırılan bedel, hiçbir nedenle iade edilmeyecektir.
5 - Teklifler, teklif açılış tarihinden itibaren 90 takvim günü süreyle geçerli olacak ve teklif para birimi cinsinden veya konvertibil başka bir para birimi cinsinden her bir ihale paketi için 175.000 TL veya eşdeğeri bir geçici teminatla birlikte aşağıda verilen adrese 09 Mayıs 2012 günü saat (yerel saat) 14:00’e kadar teslim edilmelidir. Elektronik teklife izin verilmeyecektir.
6 - Teklifler, teklif sahiplerinin temsilcilerinden hazır bulunanların önünde EIB-WB3-Gucl-Onar-01’dan başlamak üzere sırasıyla aynı gün ve saatte aşağıdaki adreste açılacaktır.
7 - Geç verilen teklifler kabul edilmeyecek ve açılmadan iade edilecektir.
Türkiye Cumhuriyeti
İstanbul İl Özel İdaresi
İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)
Mimar Kemalettin Mah.Tiyatro Caddesi No:8 34126
Beyazıt/İSTANBUL/TÜRKİYE
Tel : +(90) (212) 518 55 00 
Fax : +(90) (212) 518 55 05
E-mail : [email protected]
Web : www.ipkb.gov.tr
2824/1-1

İHALEYE DAVET (İD)
Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Biriminden: (İPKB)
İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)
Kredi No:8033-TU
“EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI
SÖZLEŞME PAKETLERİ”
(AF-WB3-GUCL-ONAR-01-02)
1. Türkiye Cumhuriyeti, Dünya Bankası’ndan  İstanbul’daki Hastane, Okul ve İdari Binaları İçeren Kamu Binalarının Güçlendirilmesinde kullanılmak üzere ilave kredi almıştır.
2. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), firmaları aşağıdaki tabloda belirtilen eğitim yapılarının güçlendirme/onarım işleri için Dünya Bankası satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, Ulusal Rekabetçi İhale (National Competitive Bidding – NCB) yöntemiyle 2 Sözleşme Paketi altında kapalı tekliflerini sunmaya davet etmektedir.
İnşaat Sözleşme Paketi  - AF-WB3-GUCL-ONAR-01
İstanbul İlinde 6 adet eğitim yapısının anahtar teslimi götürü bedel güçlendirme ve onarım işi gerçekleştirilecektir.

(AF-WB3-GUCL-ONAR-01)
S. No  İli  İlçesi Yapının Adı
1 İstanbul Bahçelievler Zaferler İ.Ö.O.
2 İstanbul Bakırköy Yeşilköy 50.Yıl Lisesi
3 İstanbul Fatih Atatürk Çağ. Yaş. Lisesi (Ç.P.L.)
4 İstanbul Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi- A Blok
5 İstanbul Fatih Karagümrük İlköğretim Okulu
6 İstanbul Fatih Tarık Us İ.Ö.O
İnşaat Sözleşme Paketi  - AF-WB3-GUCL-ONAR-02
İstanbul İlinde 5 adet eğitim yapısının anahtar teslimi götürü bedel güçlendirme ve onarım işi gerçekleştirilecektir.       

(AF-WB3-GUCL-ONAR-02)
S. No  İli  İlçesi Yapının Adı
1 İstanbul Beşiktaş Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu
2 İstanbul Beşiktaş Zübeyde Hanım KML – Derslik
2 İstanbul Beşiktaş Zübeyde Hanım KML – Yatakhane
3 İstanbul Beyoğlu Cihangir İ.Ö.O. – A Blok
3 İstanbul Beyoğlu Cihangir İ.Ö.O. – B Blok
4 İstanbul Sarıyer Atatürk Mesleki Eğt. Mrk.
5 İstanbul Sarıyer Cumhuriyet İlköğretim Okulu

1. Herbir İnşaat Sözleşme Paketleri için geçerli olan minimum yeterlilik kıstasları aşağıda belirtilmektedir.
I. Gerçekleştirilmiş olan inşaat işleri bazındaki son 3 (üç) yılın (2009-2010-2011), Yeminli Mali Müşavir (YMM) onaylı hakediş belgeleri ile tevsik edilmiş, Yeminli Mali Müşavir (YMM) veya Vergi dairesi onaylı yıllık inşaat cirosunun, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı karne katsayıları kullanılmak sureti ile 2011 yılına çevrilmiş tutarlarının aritmetik ortalamasının en az 10.000.000-TL olması gerekmektedir (2011 yılı karne katsayısı 1 alınacaktır)
II. Teklif Sahibinin son 5 (beş) yıl (2007-2011) içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre ana yüklenici, ortak girişim ortağı (ana yüklenici) olarak yaptığı ve işin yapıldığı Kurum ve Kuruluşundan alınan İş Bitirme belgeleri (Gerçek kişi veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar dışındaki tüzel kişilere gerçekleştirilen işlere ait iş bitirme belgeleri için, belediye sınırları veya mücavir alan içinde ise ilgili belediye tarafından, belediye sınırları veya mücavir alan dışında ise ilgili Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından onay alınmak zorundadır)  ile tevsik edilmek koşuluyla, bu ihale konusu işlerle benzer mahiyette olmak üzere (a) tek bir Sözleşme Paketi kapsamında  toplam 20.000 m2 betonarme yeni bina inşaatı (prefabrik konutlar hariç olmak kaydıyla, kamu hizmet binası, okul, hastane, otel, konut v.b.; alan hesaplamalarda kapalı alan toplamı dikkate alınacaktır) veya (b) bir veya birden fazla sözleşme paketi kapsamında  toplamda 10.000 m2  betonarme güçlendirme inşaatı (her türlü betonarme yapı için kimyasal enjeksiyon, çelik veya betonarme mantolama, betonarme perde ilavesi, epoksi ile ankraj yapılması, temel takviyesi, karbon fiber, vb. yöntemler kullanarak) işlerini ana müteahhit ve şartnamesine uygun olarak başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. Son teklif verme tarihine kadar alınan iş bitirme belgeleri de değerlendirmeye alınacaktır. İş durum belgeleri geçerli sayılmayacaktır.
III. Teklif sahibinin mevcut nakit kredi olanaklarının minimum miktarının 3.500.000.– TL olması.
IV. Ortak Girişim olarak başvurulması halinde ortak girişim beyannamesi ve İhale Davet Belgelerinde istenen diğer belgeler ve şartlar sağlanacaktır. Ancak, bir ortak girişimin yeterli görülebilmesi için, ortaklardan her birinin I, II. ve III maddelerdeki asgari kriterlerin en az %25'ini, Sorumlu ortağın (Pilot Ortak) ise bu kriterlerin en az %50'sini karşılaması gerekmektedir. Ancak Ortakların toplamda mutlaka %100 değerine ulaşması gerekmektedir.
V. İşin tatminkâr bir şekilde yapımı için gerekli olabilecek adet ve tecrübede kilit personel ve bütün donanımlar ihaleyi alan firma tarafından sağlanacaktır.
VI. Başvuru sahibinin son beş yıl içinde taahhüt ettiği işlere ilişkin muhatabı olduğu davalarla ilgili bilgiler,
VII. Ortak Girişim olarak başvurulması halinde ortak girişim beyannamesi ve ihale davet belgelerinde istenen diğer belgeler.
İlgilenen firmalar, bir veya birden çok sözleşme paketi için teklif verebilirler. Her bir sözleşme paketi için verilecek teklifler ayrı ayrı verilecek ve bu tekliflere ait teklif dosyaları ayrı ayrı tanzim edilerek üstüne teklifin hangi sözleşme paketine ait olduğu yazılacaktır.
İdare, teklifleri, aşağıda belirtilen yer ve saatte teklif sahiplerinin temsilcilerinden hazır bulunanların önünde sözleşme paketi sırasına uygun olarak (AF-WB3-Gucl-Onar-01 ve AF-WB3-Gucl-Onar-02) açacak ve değerlendirmeye alacaktır.
Herbir paket ayrı ayrı değerlendirilecektir. Değerlendirme aşamasında, en düşük esasta geçerli teklifi veren ve ihale dokümanlarında yazılı asgari şartları sağlayan firma ihaleyi kazanacaktır. Ancak, firmanın birden daha fazla sözleşme paketine teklif vermesi ve bu tekliflerin de en düşük geçerli teklifler olması durumunda, firmanın birden fazla sözleşme paketlerinin ihalesini kazanabilmesi için, ihale dokümanlarında bir sözleşme paketi için istenen asgari yeterlilik şartlarının en düşük geçerli teklif verdiği sözleşme paketi sayısı kadar katını karşılaması gerekmektedir. (örneğin iki ihale paketini kazanabilmek için tüm yeterlilik şartlarının iki katını sağlamak zorundadır.)
İşveren açısından en uygun bedelli teklif veya teklif kombinasyonlarının belirlenmesi ve firmalara yeterlilik verilmesi hususunda tüm fiyat teklifleri aynı anda açılacak ve aynı süreçte değerlendirilecektir. İdare, tüm sözleşme paketleri için tekliflerin toplamının en düşük olacağı fiyat kombinasyonunu göz önüne alarak ihaleleri sonuçlandıracaktır.
4 - Teklif sahipleri ihtiyaç duydukları ilave bilgileri ve ihale dokümanını İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)’nin aşağıda belirtilen adresinden mesai saatleri olan 09:00-17:00 arasında temin edebilir ve inceleyebilirler. Teklif sahipleri aşağıdaki adrese yazılı olarak başvurarak, her bir paket için ayrı ayrı olmak kaydıyla ilgili ihale dokümanını, 200.- TL karşılığında aynı adresten satın alabileceklerdir. İhale doküman bedeli, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)’nin İstanbul Vakıfbank Mercan Şubesinde bulunan: IBAN-NO:  TR31  0001  5001  5800  7286  1036  53 numaralı hesabına,  teklifin verileceği sözleşme paketine ait referans numarası (AF-WB3-Gucl-Onar.....) yazılarak yatırılacak, dokümanı satın almak için sitemizde örneği bulunan dilekçe eşliğinde başvurulacak olup yatırılan bedel, hiçbir nedenle iade edilmeyecektir.
5 - Teklifler, teklif açılış tarihinden itibaren 90 takvim günü süreyle geçerli olacak ve teklif para birimi cinsinden veya konvertibil başka bir para birimi cinsinden her bir  ihale paketi için 150.000 TL veya eşdeğeri bir geçici teminatla birlikte aşağıda verilen adrese 10 Mayıs 2012 günü saat (yerel saat) 14:00’e kadar teslim edilmelidir. Elektronik teklife izin verilmeyecektir.
6 - Teklifler, teklif sahiplerinin temsilcilerinden hazır bulunanların önünde AF-WB3-Gucl-Onar-01’dan başlamak üzere sırasıyla aynı gün ve saatte aşağıdaki adreste açılacaktır.
7 - Geç verilen teklifler kabul edilmeyecek ve açılmadan iade edilecektir.
Türkiye Cumhuriyeti
İstanbul İl Özel İdaresi
İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)
Mimar Kemalettin Mah.Tiyatro Caddesi No:8 34126
Beyazıt/İSTANBUL/TÜRKİYE
Tel : +(90) (212) 518 55 00,  Fax  : +(90) (212) 518 55 05
E-mail : [email protected] ,        Web : www.ipkb.gov.tr
2825/1-1
 

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com

 


Geri Dön