26 / 04 / 2024

İstanbul Pendik'te 8 sene süren konut mağduriyeti!

İstanbul Pendik'te 8 sene süren konut mağduriyeti!

İstanbul Pendik'te Göral Yapı tarafından hayata geçirilen konut projesinde 8 sene önce satışı yapılan daireler henüz teslim edilmedi. Projeden daire satın alan Suat Hakkı Kutay, daireleri alacağını günü bekliyor. 



İstanbul Pendik'te yaşayan ve uzun senelerde kamu kurumlarında eğitim veren Suat Hakkı Kutay, 2013'te Göral Yapı'nın Golden Life projesinden aldı. Ahaber'de yer alan habere göre; Kutay'ın Pendik'teki evini 150 bin liraya sayan şirket, üzerine 39 bin 500 lira ödeme yaparak projeden bir daire satışı gerçekleştirdi. Kaba inşaat halinde olan projenin yakın zamanda biteceğini düşünen Kutay, emeklilik hayalleri kurmaya başladı. Fakat üzerinden seneler geçmesine karşın herhangi bir ilerleme kaydedilmeyince, firma telefonla aradı. Ancak telefonlarına kimse cevap vermedi. 

 İstanbul Pendik te 8 sene süren konut mağduriyeti!

Hem evinden hem parasından oldu 

Suat Hakkı Kutay, yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlattı:

"Bir yakınım aracılığıyla projeden ev almıştım. 7 yıl önce tamamlayıp teslim edeceklerdi. Bana sürekli 'Hocam senin evin fiyatı yükseliyor' diyorlardı. Ama baktım ki ne ilerleme var, ne de telefonlarıma çıkan. Aynı yeri birkaç kişiye daha sattıklarını öğrendim. Verdikleri senedi de ödemediler. Emeklilik hayalim de, param da, evim de gitti."

Konut mağduriyeti için kurulan Meclis Alt Komisyonu toplandı!

Eviva Yaşam Merkezi mağdurları tapularına kavuştu!


Geri Dön