25 / 04 / 2024

ISTANBUL REstate, dikkatleri Türkiye'nin yatırım potansiyeline çekti

ISTANBUL REstate, dikkatleri Türkiye'nin yatırım potansiyeline çekti

Yüzde 60 büyüyen ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, dikkatleri Türkiye'nin yatırım potansiyeline çekti



GYODER'in dünyanın en büyük fuarcılık şirketi Reed Exhibitons'la işbirliğine giderek sektöre kazandırdığı ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı'nı ve 2000 yılından bu yana düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'ni aynı çatı altında birleştiren ISTANBUL REstate sona erdi. Gayrimenkul Zirvesi 10 oturumlarında makro konular dünyaca ünlü konuşmacılar eşliğinde ele alınırken ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı katılımcı sayısında yüzde 60'lık bir büyüme kaydetti. Elde edilen rakamlar, kriz döneminde bile yabancı gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye'ye verdiği önemi göz önüne serdi.

Türk gayrimenkul sektörüne önemli katkılarda bulunan GYODER tarafından düzenlenen ISTANBUL REstate, Türkiye ve dünya çapındaki gayrimenkul profesyonellerini ikinci kez aynı çatı altında buluşturdu. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Gayrimenkul Zirvesi 10, makro konuları dünyaca ünlü konuşmacılar eşliğinde tartışmaya açtı. ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ise küresel ekonomik krizin etkilerinin özellikle Yunanistan, Macaristan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde halen hissedilmekte olduğu bu dönemde katılımcı firma sayısını yüzde 60 artırarak 81'e yükseltirken yabancı firma temsilcilerinin Türkiye'yi gayrimenkul yatırımı yapılabilecek üç ülkeden biri olarak nitelendirdiğini bir kez daha gösterdi.

1500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen ve 1300 metrekarelik stand alanında yerli ve yabancı firmaların 100'e yakın projesinin sergilendiği ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, firmaları Bursa, Konya, Seferihisar, Beylikdüzü belediyeleri gibi yerel yönetimlerle bir araya getirerek arsa tahsisi, imar planı, mütekabiliyet ve Borçlar Kanunu Tasarısı gibi önemli konuların birlikte değerlendirilmesine imkan sağladı. Yabancı gayrimenkul geliştiricilere ve firmalara kendi iç dinamikleri nedeniyle krizi en az hasarla atlatan Türk gayrimenkul sektörünü yakından gözlemleme fırsatı da sunan etkinlikte özellikle konut, alışveriş merkezi ve turizm yatırımı yapan yerli ve yabancı firmaların temsilcileri yer aldı. 

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Geçen yıl başlattığımız ve Gayrimenkul Zirvesi ile birleştirerek ISTANBUL REstate kapsamında gerçekleştirdiğimiz ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, bu yıl Avrupa'da durgunluk olmasına rağmen katılımcı firma sayısını yüzde 60 artırma başarısı sağladı. Diğer bir ifadeyle geçen yıl 52 olan katılımcı firma sayısı bu yıl 81'e yükseldi. Ziyaretçi sayımız da 1300'e ulaştı. Bunların yüzde 10'u ise yabancı ziyaretçilerden oluşmaktadır. Krizin Batı Avrupa'ya sıçradığı ve kimsenin kendi ülkesinden dışarıya çıkmadığı böyle bir dönemde elde edilen bu rakamları henüz genç ama iddialı bir etkinlik olan Fuarımızın tutunması açısından son derece önemli buluyoruz.”
Gerçekleştirilen 20'ye yakın oturumun Avrupa'daki benzerlerinden çok daha fazla izleyici çektiğini de sözlerine ekleyen Tanes, sözlerini şöyle sürdürdü: “Paralel oturumlarımızda çok önemli konularda derin tartışmalar yapıldı. Her bir oturumda da mutlaka konunun uzmanı yerli ve yabancı konuşmacılar yer aldı. Dolayısıyla sektör temsilcilerine farklı bakış açıları kazanma ve çok ciddi bir fikir jimnastiği yapma olanağı sunuldu. ISTANBUL REstate, bu yönüyle de bizi son derece mutlu ediyor. Bu tür bir organizasyon, ekonomik koşullar her ne olursa olsun Türk gayrimenkul sektörünün bayrağını gururla sallamasına ve dünyaya ‘Ben buradayım!' mesajını cesaretle vermesine yardımcı oldu. Avrupa'da yapılan birçok fuar ve zirve sönük geçerken henüz ikincisini kutlayan ISTANBUL REstate de zirve oturumları, fuar panelleri, konuşmacılarıyla ve katılımcılarıyla ‘Ben buradayım!' dedi.”


Geri Dön