23 / 04 / 2024

İstanbul şehir parkının inşaatı bu yıl başlayacak!

İstanbul şehir parkının inşaatı bu yıl başlayacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Tasarladığımız park ve rekreasyon uygulamalarımızın en büyüklerinden biri olan İstanbul’daki şehir parkının inşasına başlayacağız." dedi. 



TOKİ Haber Dergisi'nin Ocak 2018 sayısında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan "Yeni bir çizgi" başlıklı yazısını yayınladı. İşte yazının detayları...


Tüm projelerimizde insan, çevre ve şehir ilişkisini göz önünde bulundurarak belirlediğimiz hedefleri hayata geçiriyor olmanın memnuniyeti ile yeni bir yıla başlıyoruz.


2014’te değiştirdiğimiz üretim anlayışıyla birlikte; daha kaliteli konut üretmenin yanı sıra az katlı yapılaşmayı esas alan yatay mimari yaklaşım, yöresel mimari doku ile mahalle konseptini buluşturan 3 ayaklı model, ülkemizin dört biryanındaki projelerimizde başarıyla uygulanıyor.


4 yıldır bu anlayışla geliştirdiğimiz 120 bin konutu kapsayan projeler milletimizin de gururu oldu. Vatandaşlarımız, ülkemizin 4.899 markası arasından TOKİ’yi, Gayrimenkulde 2017 Yılının Süper Markası seçerek başarımızı taçlandırdı.


Ulusal Mimari Yarışmalarımızın ilki olan 2014’teki “Gelenekten Geleceğe” temalı yarışmanın 11 bin 250 konutu içeren ödüllü eserlerinin inşası bu yıl tamamlanacak. 2017’de “Mahalle” temasıyla gerçekleştirdiğimiz ikinci yarışmada ödül alan 35 özgün eserde aynı şekilde kâğıt üzerinde kalmayacak; nihai değerlendirmeyi takiben uygulamaya alınacak.


Diğer yandan, depremsellik ve düşük yaşam kalitesi riski taşıyan alanların şehre yeniden kazandırılmasına yönelik kentsel dönüşüm projelerimiz artarak devam edecek.


Tüm bu gayretlerin neticesinde idaremiz bugün 814 bin konut ve 10 bin 487 sosyal donatı üretim rakamına ulaştı. Aynı şevk ve heyecanla başladığımız yeni yılda, gündemimizde konut ve konut dışı alanlarda hayata geçirilecek büyük projeler yer alıyor.


Tüm projelerimizi kentlerimizin yerel dokusu ile kimliğini koruma, insanımıza ve şehirlerimize “değer katma” hassasiyetiyle hayata geçiriyoruz. Bu titizlikle Güneydoğu Anadolu’da terör mağduru vatandaşlarımız için inşa ettiğimiz konutlar, 2018’de kendilerine teslim edilecek.


Yine bu yıl, “Daha Çok Yeşil” anlayışı ile tasarladığımız park ve rekreasyon uygulamalarımızın en büyüklerinden biri olan İstanbul’daki şehir parkının inşasına başlayacağız.


İnsanlarımıza ve şehirlerimize  değer katan yepyeni projeleri hayata geçirmeyi planladığımız yeni yılın, ülkemize ve milletimize sağlık, bereket ve huzur getirmesini diliyorum.


M. Ergün TURAN
T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı


Geri Dön