19 / 04 / 2024

İstanbul Ticaret Borsası'ndan konut satışları açıklaması! 

İstanbul Ticaret Borsası'ndan konut satışları açıklaması! 

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine ilişkin açıklamalarda bulundu...



İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz yaptığı açıklamada, "Üst üste gelen faiz indirimleri konut piyasasını cazip hale getirdi." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İSTİB Başkanı Ali Kopuz ise faiz indirimlerinin geçen temmuz ayından beri yapılmaya devam edildiğini ve toplamda 12,75 puan indirim gerçekleştiğini anımsatarak, bu indirimlerin piyasa şartları müsaade ettikçe 2020 yılında da devam etmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Ticaret Borsası ndan konut satışları açıklaması! 

Faziler düştükçe Türkiye yükseliyor

Konut satışlarının artışına vurgu yapan Kopuz, “Bir daralma sonrasında inşaat sektörünün toparlanması bir hayli zaman alır. Üst üste gelen faiz indirimleri konut piyasasını cazip hale getirdi. Nitekim aralık ayı, bu sektörde şimdiye kadar en çok satış yapılan ay oldu. Bu gelişmeler 2020 yılı için diğer sektörlerde de umutlarımızı artırırken yüksek faizlerin yatırımcının harekete geçmesinin önünde nasıl engel teşkil ettiğini gözler önüne seriyor. Yani faizler düştükçe, yatırım iştahı artıyor, Türkiye yükseliyor.” diye konuştu.

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

 


Geri Dön