26 / 04 / 2024

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri düzenledikleri çalıştayda konuştu.



İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri, gerçekleştirdikleri çalıştayda konuştu. İTO Haber'den Osman Kuvvet'in haberine göre; İTO’nun Cemile Sultan Tesisleri’nde sektörden birçok ismin katılımıyla düzenlenen çalıştayın açılışında İTO Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Köç konuştu.

100 BİNDEN FAZLA ÜYE

Köç, Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi’nin 10 binden fazla üyesi, gayrimenkul ve inşaat sektörünün 90 bini aşkın üyesi ile ekonominin en büyük aktörlerinden biri olduğunu açıkladı. Çalıştayın sektör ve vatandaş açısından önemli kazanımlar sağlayacağını belirten Köç, “Bu çalıştaydan çıkan sonuçların hem TOBB’a hem de bakanlığa iletilmesi konusunda takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. Çalıştayda İTO Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi İbrahim Bozan ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim de birer konuştu.

ÇALIŞTAYDA HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ?

·Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili revize edilmesi veya eklenmesi/ kaldırılması gerekenler.

· Gayrimenkul pazarlama ve tescil sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm amacıyla izlenecek politikalar.

· Sektörde teknoloji kullanımı ve mevcut durumun geliştirilmesi amacıyla neler yapılmalı?

· Gayrimenkul geliştirme süreçlerinde yaşanan uyuşmazlıklar ve izlenmesi gereken politikalar neler olmalı?

· Sektörde finansmana erişimin kolaylaştırılması için hangi adımlar atılmalı?

· Gayrimenkul satış ve satış sonra-sında yaşanan sorunlar neler?


Geri Dön