26 / 04 / 2024

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.



İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’un ulaşımla ilgili tüm sorun ve konularının detaylı olarak masaya yatırılacağı Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi kapsamında akademisyenler, STK'lar, özel sektör temsilcileri, kamu kuruluşları ve İBB'nin ilgili birimleri bilgi ve deneyimlerini anlatacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, iki gün devam edecek kongre süresince şehrin ulaşımla ilgili problemlerine yönelik çözüm önerileri ve iyileştirme modelleri tartışılacak. Toplam 10 oturum hâlinde yapılacak olan kongrede, raylı sistemlerden deniz yollarına, otopark politikalarından akıllı şehirlerde kentsel hareketlilik konularına kadar pek çok başlık ele alınacak. Yaklaşık 3 bin katılımcının yer alması beklenen kongrede, konuşmacı ve panelistler uzmanlık alanlarına göre sunumlar gerçekleştirecek. Kongre süresi boyunca toplamda 65 konuşmacı bilgi ve deneyimlerini anlatacak.


İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’NDE

17-18 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak kongrede Çağrılı Konuşmacı olarak (Keynote) Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dick ETTEMA konuşma yapacak. Oturumlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kongre açılış konuşmasından sonra  başlayacak. 


Kongrede görüşülecek konu başlıkları ve moderatörler şöyle;

1.GÜN
Otopark – Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sinan YARDIM
Karayolu Toplu Taşıma Sistemleri – Doç. Dr. Mustafa GÜRSOY
Deniz Yolları – Sinem DEDETAŞ
Yaya, Bisiklet Ve Trafik Güvenliği – Dr. Sabahat TOPUZ KİREMİTÇİ –Merve AKI 

2.GÜN
Raylı Sistemler – Prof. Dr. İsmail ŞAHİN
Yeni Nesil Araçlar – Doç. Dr. Eda BEYAZIT İNCE
Akıllı Şehirlerde Kentsel Hareketlilik – Prof. Dr Haluk GERÇEK
Mekânsal Planlama ve Lojistik Prof. Dr. Mehmet OCAKCI
Transfer Merkezleri -  Prof. Dr. Alper ÜNLÜ
İklim Değişikliği ve Hava Kirliliği – Dr. Ümit ŞAHİN

İBB'nin 2020 bütçesi 25.9 milyar lira!


Geri Dön