29 / 03 / 2024

İstanbul Valiliği'nden 14 jeotermal saha ihalesi!

İstanbul Valiliği'nden 14 jeotermal saha ihalesi!

İstanbul Valiliği, Beykoz, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp, Avcılar ve Maltepe'de bulunan 14 adet Jeotermal Kaynak Arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor.



İstanbul Valiliği, Beykoz, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp, Avcılar ve Maltepe'de bulunan 14 adet Jeotermal Kaynak Arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor.


JEOTERMAL KAYNAKLAR VE DOĞAL MİNERALLİ SULAR RUHSAT SAHALARI İHALE EDİLECEKTİR


İstanbul Valiliğinden:

Devletin Hüküm ve Tasarrufu altında bulunan ve aşağıda bilgileri belirtilen İlimiz Hudutlarındaki 14 adet Jeotermal Kaynak Arama ruhsatlı saha 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 17. maddesi gereği, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile ihaleleri ayrı ayrı olarak İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünde yapılacaktır.

1 - İhale Konusu İşler; Aşağıda ilçesi, Mahalle/Mevkii, alanı, koordinatları ve muhammen bedeli ve geçici teminatları belirtilen jeotermal kaynak arama ruhsat sahaları ihale edilerek İstanbul Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa göre 3 yıllık ruhsatlandırma işlemi yapılacaktır


2 - İhaleye iştirak edeceklerin;

2.1 - İhaleye katılacak istekliler ihale dokümanını satın almak zorundadır. Şartname ve Eklerini İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı- Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü (İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası) Hirka-i Şerif Mah. Adnan Menderes Vatan Bulvarı No: 64 Fatih-İSTANBUL adresinden her saha için 200 TL karşılığı temin edebilirler.

3 - İhaleye Katılma Belgeleri.

a) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası,

b) Gerçek kişi istekliler;

1- Yılı içerisinde alınmış yerleşim yeri belgesi.

2- Noter onaylı İmza Sirkülerinin aslı veya kurumca onaylı sureti

3- T.C. kimlik numarasını içeren yıl içerisinde alınmış onaylı nüfus cüzdanı sureti,

c) Tüzel kişi istekliler;

1 - Tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, İlk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

2 - Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile Yönetimin noter onaylı imza sirkülerinin aslı veya kurumca onaylı sureti.

3 - Bağlı olduğu vergi dairesi, İli ve vergi numarasını gösterir, yıl içerisinde alınmış, onaylı vergi levhası

ç) İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyorsa istekli adına teklifte bulunacak olan kişilerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenlerin noter onaylı imza sirkülerinin aslı veya kurumca onaylı sureti.

d) Ortak girişim olması halinde, noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.

e) Yurt dışından yapılacak olan başvurularda istenilen belgelerin tümünün T.C. Başkonsolosluklarınca veya T.C. Dışişleri Bakanlığınca onaylı olması gerekmektedir.

f) İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünden alınan, okuyup kabul edildiğine dair her sayfası imzalanmış ihale şartnamesi.

g) İhale konusu işe ait yukarıda belirtilen tutardan az olmamak üzere geçici teminatın yatırıldığına dair makbuz veya süresiz banka teminat mektubu.

h) Şartname ve eklerini satın aldıklarına dair vezne alındı makbuzu.

ı) Kayıtlı olduğu vergi dairesinden alacağı ve ihale tarihinden itibaren en çok 15 gün öncesine ait vergi borcu bulunmadığına dair belge.

i) 2886 sayılı Kanun uyarınca yapılan ihalelere katılmaya yasaklı olmadığına ilişkin yazılı taahhütname.

4 - İsteklilerin 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar Ve Doğal Mineralli Sular Kanununun 4.Maddesinde belirtilen; medeni hakları kullanmaya ehil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, statüsünde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sularla ilgili faaliyet yapabileceği hususunun belirtildiği Ticaret sicil gazetesi.

5 - İhaleye katılmak isteyenlerin, ihale şartnamesinde ve ilanda öngörülen belgelerin aslını veya noter tasdikli suretlerini ihale saatine kadar üzerinde işin adının yazılı olduğu kapalı zarf içerisinde ihale komisyonu başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

6 - İstekliler tekliflerini, muhammen bedel üzerinden açık teklif usulü ile verecektir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle noter tescilli sözleşme ve taahhütname imzalanacaktır.

7 - Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler, telgraf veya faks ile yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılacak müracaatlarda ihale saatinde iştirakçi olmaması durumunda posta ile gelen zarf içersindeki teklifi son teklif sayılacaktır.

8 - İhale Şartnamesi, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı-Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü (İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası) Hirka-i Şerif Mah. Adnan Menderes Vatan Bulvarı No: 64 Fatih-İSTANBUL adresinde mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak görülebilir.

9 -Yukarıda belirtilen muhammen bedel tutarlarından KDV hariç olup, ihale bedeli üzerinden KDV ayrıca ödenecektir.

10 - İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.



İhalenin tam metni için tıklayın


Geri Dön