23 / 04 / 2024

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i seçiyor!

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i seçiyor!

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i tercih ediyor. Yoğun göç ve markalı konut projeleri ile kentte yatırımların artması bekleniyor.



Türkiye’de iç göçün 2018 yılından beri sürekli devam ettiğini söyleyen  İzmir  Rota Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Koçel, İstanbul ve Ankara'dan göç edenlerin İzmir'i tercih ettiğini söyledi. Medya Ege'de yer alan habere göre; kentte yerleşme hareketliliği olduğunu belirten Koçel, ''İzmir artık emekli olup yerleşme düşüncesinde olanların değil, ticaretin ve yaşamın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. İzmir’e özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen yoğun bir yerleşme hareketliliği gözleniyor'' diye konuştu.

İstanbul ve Ankara dan göç edenler İzmir i seçiyor!

Özellikle İstanbul’dan göç edenlerin sayısının son dönemde ciddi artış gösterdiğini söyleyen Koçel, ''İzmir’in konumu, denizi, havası, doğası ve büyükşehir olmasının avantajlarından dolayı, son dönemlerde yerleşmek için en çok tercih edilen illerin başında İzmir geliyor'' dedi.

HEM TİCARET HEM YAŞAM

Bu güne kadar emeklilik projelerinde yaşanacak kentler listesinde bulunan İzmir’in, şu dönemde nitelikli göç alan bir yapıya dönüştüğünü ifade eden Koçel, ''TÜİK 2018 göç verilerine göre, İzmir’e İstanbul’dan 2017’de 18 bin 506 kişi göç ederken, Ankara’dan göç ise 16.420 oldu'' açıklamasında bulundu.

Karşıyaka başta olmak üzere, birçok bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, bölgede gayrimenkul sektörünün değerleneceğini ve yatırımlarını artacağını düşündüklerini sözlerine ekleyen Koçel, ''Markalı konut projeleri ile birlikte İzmir, planlı ve kontrollü bir şekilde gelişmeye devam edecek'' dedi.

İZMİR’İN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ CANLILIĞINI KORUYACAK

Göçle birlikte İzmir gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini ifade eden Koçel, '‘Bu devam edecek gibi. Çünkü, artık başta Avrupalı gurbetçiler olmak üzere yabancılar da rotayı İzmir’e çevirmiş durumda. Bunun en somut örneği ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile Almanya’nın Dusseldorf kentinde düzenlenen 'Evim Türkiye Fuarı’nda tanıtılan İzmir projelerine gösterilen yoğun ilgi oldu'' şeklinde konuştu.


Geri Dön